15 årig pige frygter hun er gravid

15 årig pige frygter hun er gravid
Hej.

Jeg er en pige på 15 år. Først har jeg bare et spørgsmål for ren oplysning. Et tænkt eksempel: En pige og en dreng har ubekyttet samleje fredag aften, pigen tager en fortrydelsespille, lørdag morgen. Lørdag aften har pigen et ubeskyttet samleje igen. Da man kun må tage én fortrydelsespille pr. periode, virker den samme pille så?é

Så kommer der et andet spørgsmål… Den anden dag var jeg til fest, jeg blev fuld og gik i seng med min ekskæreste. Vi brugte kondom, men vi var begge fulde, og så har man jo ikke helt kontrol.

Det var fredag, vi var sammen, og søndag jeg oprindeligt skulle have min ellers regelmæssige menstruation. Den er udeblevet indtil 7 dage nu. Den har udeblevet 9 dage før. Ændrer ens udflådsmængde, sig hvis man er gravid? Og hvad er jeres forslag til at jeg gør?

Pige 15 år.


 

Kære pige på 15 år.

Man siger at en fortrydelsespille kan virke i op til 72 timer efter indtagelse, så der kan være en chance for at pillen har virket i dit beskrevne eksempel. Dog vil vi tilknytte en kommentar og opfordre til at prævention, f.eks. at bruge p-piller eller kondom, da en fortrydelsespille ikke skal anvendes som prævention, men derimod kun anvendes som en mulighed i de tilfælde, hvor det er gået galt – fx hvis kondomet er sprunget osv.

Da du er fyldt 15 år kan du gå til din læge og bede om p-piller uden dine forældre behøver kende til det – lægen har tavshedspligt.

Selv om din menstruation er udeblevet i 7 dage betyder dette ikke nødvendigvis, at du er gravid. Nogle gange kan man tænke så meget over tingene, at det kan udsætte ens menstruationsperiode. Derfor må du afvente situationen og se, om du snart får din menstruation. Der er ikke så meget andet at gøre i dette tilfælde.

Når man er gravid kan man godt får øget udflåd i skeden, hvilket er helt normalt under en graviditet og simpelthen skyldes de hormonelle forandringer i takt med at kvindekroppen gør sig klar til en graviditet. Det er dog vigtigt at være opmærksom på om udflåddet begynder at lugte, klø eller at svie. Hvis det er tilfældet, er det nødvendigt at opsøge sin læge og fortælle om situationen, så man kan blive undersøgt, eftersom gravide har større risiko for at få en svampeinfektion end ikke-gravide.

Du ønskes alt det bedste.

Med venlig hilsen,

Graviditet.dk

Hvad mener du? Har du noget at tilføje til pigen på 15 år? Skriv en kommentar…

4/5 - (1 vote)
Astrid siger:

Der er et abortråd… Der kan afgøre om man må få abort efter 3. måned 🙂

Michelle siger:

Jamen den vidste positiv? Alle tre gange… Jeg har taget tre gravidetsteste nu? Og jeg har bestilt tid.. Men tak (:

Christine siger:

Jeg synes du skal tage til din læge og snakke med ham. For din mens kan sagtens være udeblevet pga andre årsager.

Så tag til lægen og snak med dem hurtigt!

michelle siger:

heej .. kan ikke helt finde ud af det her.
men jeg også en pige på 15, og jeg har fundet ud af, at jeg faktisk er gravid. jeg har først fået taget en graviditetstest, her for nogle uger siden, selvom min menstruation, stoppede for 3 måneder siden. jeg ved ikke helt hvad jeg skal gøre og sige til min forældre, fordi min mor ville ikke kendes ved mig, hvis jeg fortalte hende det, fordi sådan er filippiner, ihvertfald nogle. og min far ville sige at jeg aldrig måtte se min kæreste mere? Min kæreste ved heller ikke helt om han er klar til at blive far? og jeg har hørt at man ikke kan få en abort efter 2 måned. og jeg ryger endda også? , men har sænket det meget? men det jeg mest har brug for nu er nogle råd?

hilsen michelle.