Amning og alkohol

Amning og alkoholEt nyt dansk studie i alkohol og amning for 2015 viser, at Sundhedstyrelsens retningslinjer for at drikke alkohol og efterfølgende undlade at amme, ikke helt passer med forskningen.

 

Må jeg drikke vin og amme mit barn?

Ny forskning fra Danmark, foretaget af overlæge Per Damkier og farmaceut og postdoc Anton Pottegaard viser, at du godt må drikke og amme efterfølgende. De danske forskere har undersøgt hvordan morens promille anfægter barnets velbefindende, altså hvor meget alkohol der overføres til modermælken.

Forskningen viser, at hvis du drikker 4 genstande på kort tid, så vil dit barn få en promille på 0,05. Forskerne udtaler, at det er usandsynligt barnet vil tage skade af det.

Det svarer til at barnet drikker  0,6 cl øl – hvilket du naturligvis ikke må give dit barn. Holder du dig til 7 genstande om ugen og og max. 4 genstande om dagen vil dit barn ikke tage skade, viser målingerne som forskerne er kommet frem til.

 

Hvad mener Sundhedsstyrelsen om alkohol og amning?

På nuværende tidspunkt anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du ikke behøver holde en pause i amningen, hvis du drikker op til 7 genstande om ugen. Har har du drukket 3 genstande tæt på hinanden, så skal du undlade at amme i 9 timer.

Det er klart at i forbindelse med alkohol, at du skal være fornuftig, og bør følge Sundhedsstyrelsens regler om generelt alkoholindtag, der for kvinder er netop max. 7 genstande om ugen  og ingen alkohol under graviditet, da alkohol potentielt kan være skadeligt for dit foster.

 

Hvilke regler skal du følge?

Det vigtigste vi kan uddrage både fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer og den nye forskning er, at vi må tænke selv. Du bør være fornuftig, og lade være med at drikke for meget, og altså ikke overskride grænsen på 7 genstande om ugen. Men samtidig kan du godt tillade dig selv et glas god vin eller to, og amme dit barn, uden at blive bange for, du har gjort noget forkert.

5/5 - (1 vote)