Anmeldelse: ‘100 hemmeligheder om at være mor’ af Maren Uthaug

Mødre er altid søde, bløde og fyldt med overskud. Eller det vil sige nogen gange. Andre gange bliver man rasende, barnlig og usaglig når man er træt og trængt op i en krog af et barn, der gerne vil have slik før middagen, gå med bare ben om vinteren eller vil høre den samme historie – for tiende gang i træk.

Maren Uthaug har samlet de 100 værste hemmeligheder mødre gemmer på fra en masse danske mødre. Bogen er fuld af bekendelser om den slags ting, vi normalt ikke praler af. Derfor er mødrene også anonyme – for ingen vil egentlig indrømme, at de ikke altid er søde, bløde og fyldt med overskud. Ind i mellem ikke engang over for sig selv.

Som mor sidder man og klukker indvendigt, når man læser de mange indrømmelser. For de fleste kan nok ikke sige sig fri for at have været samme sted mange gange.

Hvad med denne: »Jeg bestikker mine børn med slikkepinde for at få dem til at gå i bad.«

Eller denne: »Jeg skammer mig over, og indrømmer nødigt, at jeg faktisk aldrig nogensinde har gidet lege med mine børn – og da slet ikke nede på gulvet. Jeg har gjort det af pligt og uden at synes det var sjovt. Og derfor er jeg absolut heller ikke den foretrukne legekammerat«.

…og ups: »Jeg har nogle gange været så desperat, at jeg har stillet uret en time frem for at få ungerne tidligere i seng«.

Giv bogen til dine veninder eller en nybagt mor. De vil helt sikkert synes det er top underholdning. Og så kan du jo se, om I efterfølgende tør gå til bekendelse selv.

Bogens bagside:

Har du nogensinde diskret bladret to sider ad gangen for at blive hurtigere færdig med godnathistorien? Flirter du med dine børns venners fædre? Er det lige lidt for længe siden, dine børn har været i bad? Faktisk omkring en måned?

Du er ikke den eneste. Her er bogen, der beviser det. Den er fuld af bekendelser fra danske kvinder om deres små (og lidt større) kiksere som mødre. Hemmelighederne er indsamlet anonymt, så mødrene har fortalt frit fra leveren og uden filter. Som for eksempel:

”Jeg taler klart pænere til mine børn, når der er andre til stede. Mine børn lægger vist også mærke til det. En gang vi havde gæster, spurgte min ene datter, hvorfor jeg talte så underligt.”

Maren Uthaug (f. 1972), tekstforfatter, klummeskribent i bl.a. Jyllands-Posten og Vi Forældre. På Pretty Ink er tidligere udgivet bl.a. Overlevelsesguide for mødre og Babys første bandeord.

Udgivet af Pretty Ink. ISBN: 978-87-638-1155-2. Ca. 100 sider. 149,95 kr.

Hvad mener du? Tør du også indrømme, at du ikke altid er den perfekte mor? Skriv en kommentar.

5/5 - (1 vote)