»Baby på Vej« af Charlotte Clemmensen

At være kommende forældre er kilde til stor glæde og nogen gange også bekymring. I takt med maven vokser kommer der ofte flere og flere spørgsmål omkring fødslen og forældrerollen.

Mange gravide går til fødselsforberedelse for at lære hvordan de bedst muligt tackler selve den fysiske fødsel, men faktisk er det lige så vigtigt at forberede sig mentalt.

“Baby på vej – den allerførste tid som mor og far” kan hjælpe kommende forældre. Bogen er skrevet i et letforståeligt sprog af psykolog Charlotte Clemmensen. Den tager fat på tiden før graviditeten og tager læseren hele vejen med til det lille barn er født. Man får konkret viden og masser af råd til at forstå alle de forandringer, man møder i graviditeten og under fødslen.

Charlotte Clemmensen bruger sin store viden til at fortælle om emner som blandt andet ambivalente følelser i graviditeten, fødselsangst, parforholdet og når fødslen bliver anderledes end forventet. Når babyen er kommet til verden kan man for eksempel finde svar på spørgsmål omkring amning, mødregrupper og når manden bliver far.

I de forskellige kapitler findes gode bud på en lang række spørgsmål man kan stille sig selv og hinanden, så man bliver godt rustet til at gå fødslen og den første tid i møde. Og citater og korte beskrivelser fra forældre og spørgsmål fra deres brevkasse viser nogen af de mange tanker både mødre og fædre har, når de venter sig.

Bogen kan bruges som håndbog hvis man har et konkret spørgsmål, man gerne vil have svar på eller den kan læses for at få generel viden om alle de psykologiske mekanismer der går i gang, når man står foran den store opgave at skulle være forældre.

Bogen er en guldgrube af viden og råd og er en rigtig god bog til alle gravide og deres partnere. I vil blive godt forberedt.

Bogens bagside:
At blive forældre er en fantastisk oplevelse – og samtidig kan den være meget overvældende. For tiden er fyldt med tanker og følelser, som kan overraske og bekymre dig.

Denne bog hjælper dig til at forstå de forandringer, du møder i forbindelse med graviditet, fødsel og den allerførste tid som mor eller far. Den er fyldt med brugbar viden og konkrete råd om, hvordan du kan håndtere den store omvæltning, det er at blive forældre, og beskriver både de ændringer, der sker i dig når du skal være mor eller far, og hvad der sker med jer som par.

Med varme og indsigt fortæller forfatteren om de udfordringer, der følger med at gå fra en identitet til en anden – fra at være nogens barn til også at være nogens forældre.

ISBN 978-87-567-8714-7. Udgivet af Politikens Forlag. Hæftet. 208 sider. Kr. 199,-

Hvad mener du? Har du læst bogen? Skriv en kommentar når du har…

Rate this post