»Babyhåndbogen din baby a-z« af Helle Andersen

Når forældreskabet først er åbnet er der mange situationer, hvor man ville ønske der fandtes en håndbog, som kunne give svar på om man var på rette vej. Og det findes rent faktisk – senest med ”Babyhåndbogen din baby a-z”.

Formålet med bogen har været at hjælpe forældre på vej med forklaringer, råd og vejledning og dermed styrke forældrerollen. Den berører alt i babyens univers og indeholder oven i købet et stort afsnit om mad samt flere opskrifter, hvilket er med til at gøre den til en højst anvendelig håndbog for både mor og far. “Forældre gør ikke tingene ens, men begge måder kan være lige rigtige. Og det er netop forskellighederne der er vigtige for barnet og dets udvikling”, mener Helle Andersen.

Når afsnittet om mad får så meget plads, hænger det sammen med den store betydning det har for hele familien, at det lille barn er godt tilpas. ”Barnet får energi til at undersøge og opleve verden omkring sig, og dermed styrkes barnets muskulatur, sanser og intellekt. Den rigtige ernæring krydret med kærlighed giver et veltilpas barn”, skriver forfatteren.

Babyhåndbogen er et leksikon, hvor du hurtigt og nemt kan finde svar på alle de mange spørgsmål, der melder sig i din babys første to leveår.

Du får klar besked om alt fra amning og allergi over babyalamer og kræsenhed til øjenbetændelse og åndedrætsbesvær. I større temaartikler giver forfatteren uddybende informationer om mad, gråd, søvn, motorisk udvikling o.m.a.

Bogen er velegnet som opslagsværk derhjemme, men det praktiske format gør den også super anvendelig til at medbringe i sommerhuset og på kortere eller længere ferier. Den er desuden velegnet til bedsteforældre, så de kan følge med i de sidste nye vejledninger til spæd- og småbørn.

Babyhåndbogen fungerer som din egen private sundhedsplejerske – altid lige ved hånden, når du har brug for det!

Forfatter Helle Andersen er uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske og arbejder til daglig som leder af sundhedsplejen i Århus. Hun har skrevet og redigeret flere bøger om børn senest Babybogen (Lindhart og Ringhof 2007).

Babyhåndbogen er en guldgrube af viden og med den i hånden kan man få mange gode råd i de første år. Bogen har en flot grafik og er indbydende at slå op i.

Udgivet af Lindhart og Ringhof 2009, ISBN 9788711430408, Indbundet, 169,95 kr., 240 sider.

Hvad mener du? Har du læst bogen? Hvad synes du? Skriv en kommentar…

5/5 - (1 vote)