»Familien uden kemi« af Tino R. Tønnesen

familie uden kemiEr du træt af at smøre dig ind i hormonforstyrrende stoffer? Købe tøj, der indeholder kræftfremkaldende farvestoffer? Eller forære din søn legetøj der ødelægger hans forplantningsevne?

Denne bog handler præcis om dette! Om hvordan du på en enkel måde i dagligdagen kan komme til klarhed over hvor de fleste skadelige stoffer er, og hvordan du undgår dem.

Wauv siger jeg bare! Har lige læst »Familien uden Kemi – guide til en sundere hverdag« fra ende til anden. Indrømmet, det har taget en uges tid fordi den måske i virkeligheden mere er ment som et opslagsværk, end som en bog man læser hele vejen igennem.

Ikke desto mindre er det en bog der hurtigst muligt bør finde vej ind i enhver families hjemmebibliotek – især familier med små børn. Bogen er smækfyldt med vigtige informationer om tilsætningsstoffer af enhver art, og seriøst underbygget med faktuelle informationer, der vidner om at forfatterne ved hvad de taler om.

 

Babyhåndbogen er et leksikon, hvor du hurtigt og nemt kan finde svar på alle de mange spørgsmål, der melder sig i din babys første to leveår.
Her er et eksempler på de små supplerende tekster fra bogen:

Vidste du at ovnhærdende modellervoks ifølge Miljøstyrelsen ikke er egnet til børn under 8 år? Når voksen hærdes i ovnen, kan den afgive en del uønskede stoffer, som er skadelig for børn. Husk også at man ikke skal bruge en varmluftovn, da stofferne bliver blæst rundt i køkkenet. Allerbedst er det at bruge trylledej. Bland 4 kopper hvedemel, en kop salt og ca. 1 kop vand. Når det er blevet formet, skal det bages ved 200 grader til det er lysebrunt. Herefter kan det males med kamilkaliefri maling (side 93).

Vidste du at viskelæder kan indeholde ftalater, der mistænkes for at være hormonforstyrrende. En undersøgelse fra Miljøstyrrelsen viser, at viskelæder med ftalater kan belaste sundheden, selv hvis barnet blot sutter på det (side 102).

Vidste du at en støvsuger har en stor koncentration af kemikalier, da den er fyldt med støv. Derfor er det en meget dårlig idé, at babyer leger med, når der støvsuges (side 121).

Konklusionen er at dette er en bog som alle børnefamilier, der tager begrebet sundhed alvorligt, absolut må investere i. Den fås i enhver boghandel og online.

Bogens Bagside:
Er du træt af at smøre dig ind i hormonforstyrrende stoffer? Købe tøj, der indeholder kræftfremkaldende farvestoffer? Eller forære din søn legetøj der ødelægger hans forplantningsevne?

Dét er forfatterne til »Familie uden kemi – en guide til en sundere hverdag!« Derfor står du nu med en bog i hånden, som fortæller dig, hvordan du og din familie kan nedsætte mængden af kemikalier og tilsætningsstoffer i hverdagen. Bogen kommer rundt i alle hjørner af hjemmelivet og giver fagligt velunderbyggede information om:

– Plejeprodukter (shampoo, creme, hårfarve, babyolie m.m.)
– Tekstiler (tøj, møbler, bamser m.m.)
– Legetøj (til både børn og voksne)
– Kost (farve- og tilsætningsstoffer, medicinrester og økologi)
– Indeklima (rengøringsmidler, elektronik m.m.)

Bogen indeholder desuden lister over alle svanemærkede pleje- og rengøringsprodukter i Danmark, og hvor du kan få dem; beskrivelser af de mest udbredte miljø- og sundhedsmærker, så du kan kende dem på dine varer; og en praktisk liste til at rive ud og gemme i indkøbsnettet, så du altid har de vigtigste informationer på dig, når du skal shoppe kemifrit.

Lene Midtgaard: Cand. Scient. Pol., 41 år, mor til tre drenge på 8, 10 og 13 år og bonusmor til to drenge på 9 og 12.

Tino Rabe Tønnesen: Cand. Techn. Soc., 40 år og far til Liv på 1 år.

Begge har i mange år arbejdet som miljøvejledere og rejst verden rundt med foredraget »Baby uden kemi«.

Fakta: ISBN 978-87-11-43032-2. Bogen er udkommet i 2008 på forlaget Lindhardt og Ringhof. Den er lækkert indbundet i kraftig kvalitet og på 216 sider.

Hvad mener du? Har du også læst denne bog og har du lyst til at dele din mening med andre? Skriv en kommentar…

Rate this post