Anmeldelse: ‘Klar til Børn’ af Else Marie Lehman

Forsøger I at få børn? Har I prøvet længe? Der er nu udkommet en guide til par som gerne vil hjælpe fertiliteten lidt på vej.

‘Klar til børn – guide til sundhed og fertilitet’ giver dig nyttig viden om ægløsning, sædkvalitet, sund kost, fertilitetsyoga og meget andet.

Det der med at lave børn kan ind imellem være meget sværere end vi har fået fortalt. Nogen gange spænder naturen ben for ønsker og planer. Graviditeten lader vente på sig og frustrationerne indfinder sig.

Forfatteren stod selv med problemet da hun ønskede at blive gravid. Små fem år tog det før hun blev mor og i den tid var hun omkring flere fertilitetsklinikker og ni fertilitetsbehandlinger. I den periode kunne Else Marie Lehman godt have tænkt sig at der fandtes en guide, som samlet kunne give svar på alle de spørgsmål hun og hendes mand stod med. Og det findes der nu.

Else Marie Lehman har samlet den viden hun har fået undervejs og håber bogen kan hjælpe kommende forældre hurtigere på vej mod en happy ending – ønskebarnet.

Ud over gode råd til optimering af fertiliteten indeholder ”Klar til børn” en grundig gennemgang af vejen gennem det danske fertilitetssystem, fra første samtale med lægen til den lykkelige melding om graviditet. Bogen tager også fat i alle de mislykkede forsøg, i frustrationerne og sorgen over, at baby lader vente på sig. Og der skrives også om den mentale side af ufrivillig barnløshed.

Bogens bagside:
Vi skal lige have klaret rejserne, uddannelsen, huset og bilen før vi får børn. Når vi så er parate, ja… så lader de vente på sig… ønskebørnene! Men vi kan rent faktisk gøre noget selv for at optimere vores fertilitet. Det drejer sig om vægt, motion og sund livsstil – og om at passe på os selv i forhold til et utal af miljøpåvirkninger.

I ”Klar til børn” bliver du guidet gennem både den mandlige og den kvindelige fertilitet, du får gode råd og tips til, hvad du selv kan gøre for at optimere den, og du får i et stort kapitel at vide, hvordan I griber det an, hvis storken alligevel ikke lander, og I vælger at fortsætte med fertilitetsbehandling.

Når du har læst ”Klar til børn”, ved du meget mere om hormoner (både de naturlige og de kunstige), ægløsningstidspunkter, fertilitetsyoga, livsstils- og miljøpåvirkninger, reagensglasbehandlinger, sæddonation, nedfrosne æg, mikroinsemination, medicintilskud, lovgivning og meget andet. Og i et separat kapital bliver der taget fat på de psykiske aspekter af fertilitetsbehandlingen. Hvordan klarer I jer gennem den lange ventetid? Hvordan tackler I beskeden om, at det endnu en gang ikke lykkedes? Og hvordan værner I om kærligheden, når ”projekt barn” efterhånden er ved at fylde parholdet fuldstændig op?

Else Marie Lehman (1973) er uddannet cand.negot. Hun arbejder som freelance journalist og skriver for forskellige livsstilsmagasiner. Er derudover bl.a. forfatter til bogen ”I form på farten” (L og R 2007) og underviser i fertilitetsyoga.

Else Marie er gift med Thomas og mor til Louise (2008). Hun har selv været igennem fertilitetsbehandlinger.

Udgivet af Lindhart og Ringhof. ISBN 9788711434482, indbundet. 232 sider. 299,95 kr.

Hvad mener du? Har du også ventet længe (forlænge)? Og har du selv haft problemer med at blive gravid? Skriv en kommentar…

Rate this post