Anmeldelse: Parforhold og Livet med Børn af Kisser Paludan

Når du får børn ændres en lang række prioriteringer i dit parforhold. Visse ting bliver pludseligt meget vigtige, mens andre ting lige så pludseligt bliver uendeligt uvigtige.

Dette gælder for både manden og kvinden. De kan begge »rammes« af livets luner på denne måde. Det gode er at der er masser af personlig udvikling i dette, og at præmien for at holde ud, er et dybere og bedre forhold til hinanden.

Med bogen »Parforhold og Livet med Børn« har Kisser Paludan skrevet en ganske god bog om hvordan du øger chancerne, at jeres parforhold overlever at det kommer børn i dobbeltsengen. Når man selv har flere børn i forskellige aldre, er det nemt at se sig selv i bogens eksempler. Faktisk er det en bog mange forældre ville ønske, de havde haft allerede i starten af tiden med småbørn.

Bogen rummer mange gode øvelser og historier om hvordan andre har gjort det. Det giver tilsammen nogle gode erkendelser, man kan tale om og arbejde videre med – både sammen og hver for sig. Bogen kan afgjort være med til at starte en række fine erkendelsesprocesser igang, som nemt kan resultere i et bedre samliv. Meget anbefalelsesværdig.

Bogens bagside:
Tiden med små børn er en stor udfordring for de fleste parforhold. Tiden er knap, og følelserne er store. Kufferten med bagage fra barndommen bliver åbnet, og man bliver konfronteret med følelser og tanker, man ikke anede, man havde. De fleste par oplever, at de for en tid glider fra hinanden, og at sex og nærhed er noget man må planlægge sig til.

Parforhold og Livet med Børn giver redskaber til at tackle den nye tid på det praktiske såvel som detfølelsesmæssige plan. I bogen finder du både teori og masser af praktiske anvisninger og øvelser i, hvordan du kommer igennem de mange udfordringer… og måske endda ender med at blive meget klogere på både dig selv og resten af familien.

Kapitler og øvelser fra bogen:
– Bliv mere bevidst om bagagen fra din egen barndom
– Bliv bedre til at kommunikere – både med din partner og dine børn
– Styrk dit selvværd i parforholdet
– Sæt gang i intimiteten og erotikken

Kisser Paludan er uddannet psykolog og parterapeut med speciale i parforhold og tiden med små børn. Hun har sin egen praksis og har artikler/givet interviews om børn og parforhold til Forældre og Børn, Junior, Jyllandsposten og BT. Hun har også flere gange medvirket som ekspert på TV.

Fakta: Bogen er udkommet i 2008 på forlaget Lindhardt og Ringhof. Den lækkert indbundet i kraftig kvalitet og på 166 sider. Pris 199,-

Hvad mener du? Har du også lagt mærke til de ændringer der sker i parforholdet når der kommer børn ind i billedet? Eller har du måske endda læst bogen? Skriv en kommentar…

5/5 - (1 vote)