Anmeldelse: ‘Smertefri fødsel’ af Anja Bay

Det siges at en fødsel er det mest smertefulde en kvinde kan opleve, men sådan behøver det ikke at være. Anja Bay har nemlig udviklet en metode til smertefri fødsel.

bog.smertefrifoedselBogen Smertefri fødsel er en vigtig bog for alle kvinder, fordi den gør op med gamle myter og overbevisninger om hvordan en fødsel skal foregår og hvordan den skal føles. Sandheden er at du behøver ikke at føde dit barn med smerte! Du kan vælge at forberede dig på en måde så du nemmere kan slappe af og nyde oplevelsen.

Anja Bay Metoden giver dig specifikke teknikker til hver fase af fødslen, og de indlæres og trænes på forhånd så når tiden kommer og du skal bruge dem, så sidder de på rygraden og kommer nærmest automatisk til dig. Og lige præcis dette er supervigtigt, for midt under en fødsel er ikke det rigtige tidspunkt at begynde at lære nye færdigheder.

Til sidst i bogen får du en række beretninger fra kvinder der har brugt teknikkerne. Det giver et godt indblik både i de udfordringer kvinderne har haft, og hvordan teknikkerne har hjulpet dem.

Smertefri fødsel er en gennemarbejdet bog baseret på erfaringerne fra mere end 5000 fødsler gennemført med teknikkerne beskrevet i bogen. Der er således masser af praksis bag ordene. Læs den og begynd at bruge teknikkerne i god tid. Det kommer til at gøre en stor forskel…

Bagsiden:

SMERTEFRI FØDSEL
af Anja Bay giver dig konkrete fødeteknikker til en aktiv fødsel uden angst og med meget mindre smerte – hvis nogen overhovedet.

Uanset om du skal være mor for første gang eller du har prøvet det før, vil disse fødeteknikker hjælpe dig til at komme styrket og bevidst igennem fødslen. Metoden er udviklet med skarpt fokus, på hvordan fu kontrollerer smerten eller endda helt fjerner den, og den kan læres af alle.

Bogen guider dig igennem er femtrins-hjemmekursus, der består af kombinationsafspændinger, laborovejrtrækning, fokusvisualisering, presseteknik og sidst men ikke mindst, kroppens eget apotek, der lærer dig om kroppens hormoner, og hvordan du påvirker dem.

ANJA BAY er cand. mag. i moderne kultur og bor i København, hvor hun underviser gravide og certificerer Smertefri Fødsel-instruktører i Anja Bay Metoden. Hun er mor til tre og driver sit firma i samarbejde med jordemoder Camilla Darre. Mere end 5000 kvinder har født efter Anja Bay Metoden, som møder stor anerkendelse blandt danske jordemødre.

Forlag: Peoples Press, 258 sider, udgivet 29. august 2013.

Rate this post