»Sov godt – en guide til forældre med små børn« af Harry Zehnwirth

Noget af det der kan drive forældre til desperation er når babyen ikke vil sove. Hvem kender ikke til at trave rundt med den lille søde i en barnevogn eller måske starte bilen og køre en tur, blot for at få ham til at sove.

Det er almindelig kendt at lyde påvirker allerede fra fostertilstanden, og det viser sig at hvis man lader baby høre nogle af de samme lyde, når de er blevet født, falder de nemmere til ro. En australsk børnelæge har udviklet en cd med kendte, beroligende lyde som skulle have en gunstig virkning.

Dr. Harry Zehnwirth fra Victoria i Australien har udviklet Sov Godt-cd’en og tilhørende bog. Lydene på cd’en er baseret på hverdagslyde fra hjemmet – fx. støvsugning og rindende vand. Og der er lyde som efterligner hjerteslag og åndedræt, som babyen oplevede i fostertilstanden.

Umiddelbart kan lydende måske virke som “støj” for det voksne øre, men alle lydene er kendetegnet ved at de er rolige, rytmiske og uden pauser. Børnelægen har lavet undersøgelser der viser at 9 ud af 10 grædende babyer falder til ro, når de hører lydene. Udover de forskellige lyde er der også syv klassiske numre af Mozart, som både forældre og børn nok vil nyde.

Der medfølger en bog som udover at beskrive børnelægens baggrund for at udvikle cd’en også giver mange gode råd og praktiske anvisninger på hvordan man kan berolige babyer og små børn.

Bogen er en god opslagsbog og har desuden et afsnit med familiehistorier, hvor man måske kan hente erfaring fra andre forældre og babyer.

Bogens bagside:
Bogen indeholder en række korte, klare og meget børnevenlige metoder til at bringe børn til ro på. Sammen med bogen får I en cd med rolige, rytmiske lyde uden pauser, som minder om de lyde, barnet oplevede i fostertilstanden. Denne cd kan sikkert får mange babyer – og forældre – til at falde i søvn. – Sigrid Riise, Sundhedsplejerske.

Selv de mest rolige babyer kan have perioder, hvor de er irritable og pylrede, og det er ofte svært at vide, hvad man som forældre skal gøre. Sov godt – cd og bog som samlet pakke – kan være løsningen.

Sov godt-cd’en er ikke et almindeligt udvalg af vuggesange. ‘Numrene’ er omhyggeligt udvalgt, så de distraherer, optager og beroliger irritable babyer. De rytmiske, velkendte og beroligende lyde får 90% af de små børn til at falde til ro. Med Sov godt-cd’en behøver det ikke være en kamp at få den lille til at sove ved sengetid.

Sov godt-bogen er fuld af gode råd og praktisk støtte til hvordan man får den lille til at falde til ro. Her er også svar på mange af de spørgsmål om søvn, mad og udvikling som nybagte forældre ofte stiller sig selv.

Dr. Harry Zehnwirth har praktiseret som børnelæge i mange år. Efter at have mødt tusindvis af irritable babyer med søvnproblemer fik han ideen til at udvikle Sov godt (CD + bog), som giver praktiske løsninger på disse almindeligt forekommende problemer.

ISBN 58904018. Udgivet af forlaget Unique Australian. 299 kr. Uindbundet.

Hvad mener du? Hvornår sov din børn igennem hele natten? Har dette nogensinde været et problem for jer? Skriv en kommentar…

Rate this post