»Spisebogen« af Urmilla Bruun Lautrup

A-vitaminer hjælper dig med at se i mørke. Vand bruger din krop til at holde dig ren indvendig. De flester mennesker prutter 13-14 prutter hver dag. Antioxidanter beskytter huden mod at blive gammel og rynket.

Disse og en lang række andre sjove små sætninger er bogen »Spisebogen« fyldt med. Og endda formuleret på en måde så både børn og voksne kan få meget ud af at læse den.

Den anden dag læste jeg en del af Spisebogen sammen med min tiårige datter da hun skulle sove. Det var en rigtig god oplevelse som nærmest gik hen og blev magisk. Vi morede os og talte længe sammen om det vi læste, og trak tråde til de ting vi går og gør i vores dagligdag.

Forfatteren Urmilla har på mesterligvis begået en genistreg af en bog. Hun har forenet masser af faktuel viden med gode fængende og fremfor alt sjove illustrationer, der på en forfriskende måde beskriver hvad vi gør med vores mad og hvad vores mad gør ved os.

En de bedste ting ved bogen er, at den kan tåle at blive læst mange gange, hvilket kun vil gøre tilegnelsen af indholdet endnu stærkere. Ligesom den også kan bruges som opslagsværk, for der er ingen tvivl om at forfatteren ved hvad hun taler om. Højst anbefalelsesværdig.

Bogens bagside:
Spisebogen appellerer til vores naturlige interesse for mad og dens virkning på kroppen. Den er fortalt i en humoristisk og bramfri tone og kombinerer en omfattende teoretisk viden med lette illustrerede historier og farvestrålende billeder, som du kan relatere direkte til og bruge i din hverdag. Spisebogen er både for børn og voksne. Den er emneinddelt og kan således også bruges om opslagsværk.

Forfatteren
Urmilla Bruun Lautrup er født i 1973 og opvokset i Århus. Hun har en bachelorgrad (BSc) i Psykologi og ernæring fra University of North London samet en mastergard (MSc) i Ernæring fra King’s College, London. Derudover er hun uddannet i åndedrætsterapi, zoneterapi, massageterapi og smerteterapi.

I sit arbejde søger Urmila at kombinere sin faktuelle viden med kroppens egen viden. Hun lægger stor vægt på, at vi skal lære vores krop og dens signaler at kende for at kunne mærke, hvad der er godt og skidt for os hver især.

Informationer
Spisebogen af Urmila Bruun Lautrup
Indbundet, 69 sider, ISBN: 978-87-91770-12-8
Forlag: Jepsens & Co.
Pris kr. 169,-

Hvad mener du? Har du læst Urmilla Bruun Lautrup skønne bog? Hvad synes du om den? Skriv en kommentar…

Rate this post