‘Sund og smuk – uden tilsætning’ – af Charlotte Vøhtz

sundogsmukDet kan føre meget med sig at få børn. De fleste får helt sikkert ny viden på mange områder, men nogen gør denne nye viden til sin levevej.

Forfatter Charlotte Vøhtzs toårige datter havde hudeksem og allergi. I hendes søgen efter at finde årsagen, fandt hun ud af at dagligdagen var én stor cocktail af kemiske stoffer, som på ingen måde var sunde. Desværre er de syntetiske ingredienser alle vegne og nærmest fuldt accepteret både i tøj, fødevarer, plejeprodukter, husholdningsartikler og møbler.

Når kroppen konstant bliver udsat for kemiske forbindelser belastes immunforsvaret og kroppens evne til at afgifte. Og ophobningen af affaldsstofferne er som oftest årsagen til de mange kroniske sundhedsproblemer, der er så almindelige i vor tid.

Charlotte Vøhtz ønskede at fremstille 100% rene hudplejeprodukter til sin datter, og det blev incitamentet til at grundlægge Green People. Efter 11 år er Charlotte Vøhtz’ viden samlet i ”Sund og Smuk – uden tilsætning”. Bogen er fyldt med forslag til hvordan du nemmest kan afgifte din krop og komme af med ophobede giftstoffer og begive dig på vej mod en bedre livsstil. Bogen indeholder også et afsnit med opskrifter på hjemmelavede hårplejemidler og en liste over øko-hjemmesider der er værd at tjekke.

Bogens bagside:
”Sund og Smuk” er skrevet af Charlotte Vøhtz, en ægte pioner og fortaler for naturlig skønhed og velvære. Bogen byder på et væld af praktiske tips og råd om, hvordan man bedst plejer hud og krop på den naturlige måde. Kapitlerne dækker blandt andet:
– indre skønhed – skønhed og velvære indefra
– huden – hvad er huden, hvordan fungerer den og hvordan plejer man den på en økologisk måde?
– ansigtet – find din hudtype og få det bedste frem i din hud
– kroppen – guide til daglig pleje, som giver smuk hud samt lindrende behandling af hudproblemer
– håret – sådan holder du hår og hovedbund sund
– sol – få gode råd til sikker solbadning

”Jeg foretrækker at holde rimelig lav profil, når det kommer til mine skønhedsrutiner, men jeg går efter de reneste produkter… Jeg kan godt lide Green People, fordi de producerer superskånsomme cremer til ansigt og krop, men også fordi deres holistiske indstilling har vist sig at fungere”. Daryl Hannah, skuespiller.

Charlotte Vøhtz er dansker bosiddende i London. Hun grundlagde firmaet Green People i 1997, som siden er blevet en stor succes med et sortiment på over 100 økologiske plejeprodukter. Green People har modtaget mange priser og produkterne er certificeret af ”Soil Association”, ”Organic Food Federation” og ”Vegan Society”.

Udgivet af Forlaget Olivia. ISBN 978-87-567-9140-3. 224 sider. Hæftet. 175 kr.

Tænker du også over tilsætningsstoffer i dine hudplejeprodukter? Skriv en kommentar…

Rate this post