Anmeldelse: ‘Træning & Graviditet’ af Jean Vennestrøm

Vi har fået bogen Træning & Graviditet – et spørgsmål om tryghed af Jean Vennestrøm til anmeldelse. Og man må sige at den rummer meget mere end ét spørgsmål

Faktisk giver bogen dig svar på hele 98 forskellige spørgsmål i relation til din træning under graviditeten! Mange af dem er spørgsmål som de fleste aktive gravide på et eller tidspunkt stiller før, under og efter deres graviditet.

Første spørgsmål er det meget grundlæggende “Vil jeg have bedst af at stoppe med at træne, nu hvor jeg er blevet gravid?”. Her giver forfatteren Jean Vennestrøm et meget brugbart og detaljeret svar – det er nemlig ikke helt entydigt hvem, hvor meget og hvornår.

Senere i bogen kommer der spørgsmål som “Giver sport større og sundere børn?”, “Vil større kropsbevidshed giver mig en bedre graviditet og fødsel?” og “Hvad er det ved tunge løft og løft over hovedet der kan gøre skade?”. Alle spørgsmålene bliver grundigt besvaret i et sprog der er til at forstå.

Udover de 98 spørgsmål og svar indeholder bogen også afsnit om de fysiologiske forandringer gennem graviditeten og en masse gode råd til at overvinde de fleste almindelige graviditetsgener. Tilsidst vejledning og billeder til at komplet træningsprogram du trygt kan udføre i alle 9 måneder.

Konklusion: Træning & Graviditet – et spørgsmål om tryghed giver dig svar på alle de spørgsmål der opstår i forbindelse med træning før, under og efter din graviditet. Bogen bør ligge på enhver gravid kvindes natbord – både til inspiration og til oplysning (anbefal den også til din læge og jordemoder).

Bagsiden:

Træning & Graviditet – et spørgsmål om sundhed er skrevet til dig der som gravid og aktiv kvinde gerne vil vide mere om, hvordan du kan være aktiv gennem din graviditet. Mange gravide stopper med sport og motion, nogen pga. manglende tid, andre af utryghed for om træningen kan skade deres barn eller dem selv. Med denne bog i hånden behøver du ikke længere føle dig utryg, idet bogen hele vejen igennem er understøttet af den videnskabelige forskning på området.

Bogen omhandler alt fra bækkentræning og lettere yoga til sportsgrene som løb, boldspil, svømning og ridning. Tillige indeholder bogen flere kapitler, omhandlende de ændringer du gennemgår lige nu. Du vil nemt finde informationer om emner som kropsændringer, ryg- og bækkenproblemer, kvalme, hæmorider og gode kostråd.

Så her du et spørgsmål! Da søg svaret her.

Til daglig er jeg indehaver af Kvindelivet.dk, som er et sundhedstilbud til kvinder. Her møder jeg ofte gravide, der er utrygge mht., hvilken træning de må lave. Det gælder både meget sportsaktive kvinder og motionister. Jeg håber derfor at du får glæde af min bog, hvor du også kan finde inspiration til et lettere hjemmetræningsprogram, som kan laves i alle 9 måneder.

God fornøjelse

Jean Vennestrøm, Ph D

Information om bogen: 140 sider, illustreret.

Hvad mener du? Har du allerede læst bogen? Skriv en kommentar her…

Rate this post