Anmeldelse: Yoga for gravide

Når du er gravid har du (også) godt af at bruge din krop. Her er yoga på grund af den blide meditative form godt, også når kroppen er tung af graviditet.

Laila Tórsheim fra Yogakompagniet har sammensat et fint yogaprogram specielt for gravide. Alle øvelserne kan laves af de fleste og kræver ingen særlige forudsætninger…

imgyogakompagniet.jpg

Det første du oplever når du sætter denne DVD i afspilleren er at roen og stilheden sænker sig over dig. Musikken og det visuelle indtryk af øvelserne går nemlig hurtigt op i en højere enhed med Laila Tórsheim’s stemme, der afslappet guider dig i øvelserne.

Det gode ved yogaen er, at den ikke bare fjerner kroppens spændinger. Den giver også en ro som de mere aktive motionsformer ikke giver. Alting foregår i harmoni med kroppens aktuelle formåen og der er intet hastværk, intet pres og ingenting du skal nå. Det bringer dig i en fantastisk kontakt med nuet.

Efter at have lavet øvelserne nogle få gange kan du næsten ikke undvære den lille oase i dagligdagen de giver. Du kan enten lave det korte program der varer ca. tredive minutter, eller det lange der varer ca. 50 minutter. Til begge programmer anbefales det, at du slutter af med den ti minutters afspænding, der også er på DVD’en.

»Yoga for Gravide« er både kropsligt og visuelt en fin og æstetisk oplevelse. Rummet det forgår i udstråler ro og den tekniske kvalitet er helt i top. Og Laila Tórsheim var selvfølgelig selv gravid under optagelserne, hvilket virker meget overbevisende og giver tiltro til at man også selv kan udføre øvelserne.

Bagsiden:
Med »Yoga for Gravide« kan du afhjælpe typiske graviditetsgener som f.eks. ondt i lænden, kramper i benene og fordøjelsesproblemer. Yogaen styrker og smidiggør kroppen og giver dig fornyet ro og overskud. Gennem øget kropsbevidsthed styrker du din evne til at afspænde og bruge dit åndedræt konstruktivt, så du bedre er i stand til at håndtere smerte.

Laila Tórsheim har sammensat et afstressende og energigivende program der giver dig konkrete værktøjer til brug under fødslen. Du skal ikke tænke dig til fødslen, det er din krop der skal arbejde for dig. Forbered den ved hjælp af »Yoga for Gravide«.

Skab gode betingelser for det barn du venter
– Få en god kontakt til din baby
– Undgå belastende graviditetsgener
– Få øget overskud, styrke og smidighed
– Effektiv og behagelig forbereddelse til fødslen

DVD’en indeholder:
– Kort program (ca. 30 minutter)
– Langt program (ca. 50 minutter)
– Afspænding (ca. 10 minutter)
– Tips til fødslen (ca. 10 minutter)
– Hæfte med uddybbende beskrivelse af yogastillingerne

Programmet er velegnet til gravide fra 14. uge og helt frem til fødslen.

Laila Tórsheim er examineret yogalærer og cand.mag.psych. med speciale i yogaens psykologi. Videreuddannet i »Yoga & Pregnancy« på Active Birth Center ved Janet Balaskas i London. Laila har udviklet dette program på baggrund af sin uddannelse og sine egne erfaringer som gravid og underviser for gravide.

Pris kr. 249,-

Hvad mener du? Hvordan motionerer du når du er gravid? Skriv en kommentar…

Rate this post