»Zen for mødre« af Anna Skyggebjerg

Hvis du som mor kan genkende det med at familiens behov helst skal opfyldes før du tænker på dig selv … så har du brug for zen. Zen er kort sagt små pusterum, hvor du kan lade op og få fornyet energi. »Zen for mødre« giver dig massevis af konkrete ideer til hvordan.

Forfatter Anna Skyggebjerg var selv helt ude og vende før hun fandt ud af, at egenomsorg er livsnødvendigt, hvis man skal være i stand til at yde omsorg over for andre. Hun havde et perfekt liv med mand og børn, men måtte alligevel forlade hjemmet (om end kun for et par dage) før hun fandt ud af, hvor kilden til den ægte lykke lå.

Og så begyndte hun at samle sine råd og fik skrevet bogen »Zen for mødre«. Bogens budskab er at det kan lade sig gøre at finde åndehuller med ro og fordybelse selv i den travleste hverdag. Både sammen med børnene og alene.

Anna Skyggebjerg har opdelt sin bog i to dele: den første del handler om, hvordan man oplever ro og fordybelse på trætte eftermiddage sammen med børnene. Den anden del handler om, hvordan man oplever zen, når børnene er blevet puttet, og man er alene.

Hvis der findes en filosofisk-praktisk håndbog, så er »Zen for mødre« sådan en. Udover at være meget inspirerende og fyldt med gode råd, kan man bruge hendes ideer helt konkret eller lade dem være »food for thought« i ens egen travle hverdag. Flere kendte kvinder giver også deres små tips til hvordan de får lidt zen ind i det daglige liv f.eks. i form af oplæsning, gåture, karbad og amning.

Træk vejret helt i bund, læg benene op, læs bogen og roen vil falde på dig…

Bagsiden:
Du ved, du har brug for Zen, når du synes, det tager for lang tid at tisse.
Du ved, du har brug for Zen, når du tager turen rundt om middagsbordet og effektivt skærer familiens mad i hapser – inklusiv din mands.
Du ved, du har brug for Zen, når børnene siger: »Er du træt mor, eller må jeg gerne spørge dig om noget …?«

»Zen for mødre« er en kærlig vejviser til alle os, som drømmer om mere nærvær i en travl hverdag. Fyldt om omsorgsfulde tips og idéer til små åndehuller – både med og uden børn. Med inspiration fra kendte og ukendte mødre som viser smutveje til at finde ro i kaos og ikke mindst med skønne tips til at skabe dine egne ritualer, så du og din familie kan få mere zen – også når du kun har ti minutter!

»Zen for mødre« er skrevet af Anna Skyggebjerg, forfatter til ”Super Mor”, ”Smutveje for enlige mødre – og andre seje kvinder, der vil have en nemmere hverdag”, med bidrag fra bl.a. Eva Jørgensen, Mette Frederiksen, Lotte Garbers, Ninka-Bernadette Mauritson og en masse andre travle kvinder.

Udgivet af Pretty Ink: ISBN 978-87-638-1060-9. Indbundet, 176 sider, 199,95 kr.

Har du allerede læst »Zen for Mødre« af Anne Skyggebjerg? Hvad synes du om den? Skriv en kommentar…

Rate this post