Baby, bad og tør hud

Baby bad - Havre og Dødehavssalt

Læs mere om KRAES Babybad nederst i artiklen

Mange forældre oplever problemer med den sensitive babyhud, derfor har vi oprettet denne lille guide med tips og tricks, så du undgår at din baby får tør hud – eksempelvis efter den lille har været i bad.

De gode råd vedrørende brugen af sæbe som kan læses i denne artikel, kan findes flere steder – herunder hos sundhedsguiden.dk.

 

Hvorfor får min baby tør hud?

Selvom de færreste tænker over det, er huden din krops største organ – derfor er det vigtigt for vores velbefindende, hvordan vores hud har det, og hvordan vi behandler den til dagligt.

Babyhuden er meget delikat, og mister sin fugt næsten to gange så hurtigt som huden hos voksne mennesker. Den sarte hud skal tilpasse sig sine nye omgivelser, og den er i barnets første levetid særdeles sårbar overfor irritanter, temperaturændringer, samt luftfugtighed. I denne sammenhæng er det vigtigt at beskytte babyhuden mod miljømæssige ændringer såvel som for barske komponenter i de benyttede produkter.

Eksempelvis kan kemikalier, parfume, farve i tøj, vaskemidler og tilsætningsstoffer i mad provokere udvikling af allergi, samt irritere babyhuden.

 

 

Hvordan beskytter jeg min babys hud?

Som udgangspunkt skal du i de 3 første levemåneder gøre mindst muligt, der kan genere den sensitive babyhud. Den skal blot renses forsigtigt med lunkent vand, og det naturlige lag fedt fra fødslen skal have lov til selv at trænge ind i barnets hud. Men da babyhuden ikke har den samme bakterieflora, til at beskytte mod mikroorganismer, som den voksne hud, kan babyen have tendens til tør hud, kløe og andre hudirritationer.

Er der ting, du selv kan gøre i hverdagen for at afhjælpe og forebygge problemer?

Vi har lavet en lille guide, som kan lede i den rigtige retning:

 • Bad ikke din baby i for varmt vand, det kan udtørre huden. Helst i 37 grader varmt vand.
 • Brug ikke sæbe, da babyens hud indeholder vigtige, naturlige olier som risikerer at opløses i sæbevandet. Dette er således ikke et spørgsmål om blot at benytte økologisk og/eller kemifri sæbe – men derimod sæbe i al almindelighed.
 • Har din baby meget hår, så brug en meget mild babyshampoo uden sulfater. Sørg for at vaske alt shampoo ud af håret.
 • Dup kroppen af i et blødt bambus- eller bomuldshåndklæde
 • Lider din baby af meget tør hud, eksem eller udslæt, kan du med fordel smøre de angrebne områder ind i allergene-fri og drøj fugtighedscreme eller salve. Dette skal helst ske indenfor 3 minutter efter at babyen er kommet ud af badet
 • Lad din baby lufttørre, så huden bliver helt tør inden du putter tøj på
 • Hyppige bleskift for at undgå rød numse
 • Brug en vandafvisende salve, bestående af olier og voks, hvis numsen bliver rød
 • Brug ikke zink på andre områder end numsen, da zink kan udtørre huden (læs med fordel Forbrugerrådet Tænks anbefalinger i forhold til zinksalver)
 • Sørg for at tøj og sengetøj vaskes i allergene-frit vaskemiddel
 • Vask altid nyt tøj og sengetøj inden brug – også selvom det er økologisk
 • Vær opmærksom på kosten. Jo færre tilsætningsstoffer, jo bedre

Husk desuden at følge jeres sundhedsplejerskes råd mht. hvornår det er tid til babys første rigtige bad. Normalt siges det, at man skal afholde sig fra, at give sit barn et ‘rigtigt bad’ i de tre første måneder – hvis huden ellers er sund og rask.

 

Dermatologer: Brug havre i stedet for sæbe

Det kan lyde overraskende, men et gammelt husmoderråd går på, at havre er særdeles godt for babyhuden. Denne påstand er ligeledes bredt anerkendt i dermatologiske kredse, og flere studier har påvist en både forebyggende og lindrende effekt i forhold til hudlidelser.

Nederst i denne artikel har vi lagt et par links ud til nogle af disse. Dermatologerne henviser til, at der generelt er forebyggende og lindrende resultater at hente ved at behandle med havre – men at særligt den sensitive babyhud har store fordele heraf.

 

KRAES baby bad mod tør hud

Det er muligt, at du allerede arbejder med rådene som findes i denne artikel, og alligevel oplever at din baby har tør hud, udslæt, eller andre hudproblemer. Vi anbefaler i denne sammenhæng KRAES babybad, da naturlige ingredienser som økologisk havre, kokos og dødehavssalt renser og fugter huden, men ligeså vigtigt forebygger og lindrer allerede opståede problemer.

KRAES Babybad, som forhandles her på Graviditet.dk, er det første produkt af sin slags i Danmark, der har økologisk havre som hovedingrediens. Produktet findes i to varianter og som hver især kombinerer med dødehavssalt og kokos. Produkterne er helt fri for skadelig kemi og er naturligvis uparfumerede.

Ved tør hud, kløe, eller anden irritation kan KRAES babybad anbefales, da produktet er 100% naturligt, allergene-frit og netop udviklet med henblik på forebyggelse, samt lindring af hudproblemer hos babyer og børn generelt.

KRAES Babybad kommer i en lækker indpakning med en fin lille træske – mange benytter sig derfor lejligheden til at give produktet i gave til venner og familie med mindre børn.

KRAES Babybad består udelukkende af naturlige ingredienser.

 

Kildematerialer om brug af havre:

– http://www.dermnetnz.org/treatments/oatmeal.html (New Zealands sammenslutning af Dermatologer)
– http://www.beauty-review.nl/wp-content/uploads/2015/02/Colloidal-oatmeal-history-chemistry-and-clinical-properties.pdf (Journal of Drugs in Dermatology)
Baby, bad og tør hud
5 (100%) 2 Stemmer