Tryg søvn i babyvugge

Tryg søvn i babyvuggeNår du kommer hjem fra barselsgangen med din lille nyfødte baby, så skal du have et dejligt sted for baby at putte. Om du bruger liften fra barnevognen eller du har en dejlig seng klar til barnet, er lige godt, når barnet skal sove. En babyvugge kan du bruge på det tidspunkt ind i mellem sovetider, hvor du gerne vil have dit barn i nærheden.

Et nyfødt barn sover meget. Nogle børn sover helt op til 23 timer i døgnet, når de er nyfødte, andre kun 17-18 timer.

Uanset hvor meget den lille sover, er det godt at have flere steder, hvor barnet kan putte.

Hvorfor ikke også have en plads i hjemmet, der er tæt på, hvor du er – om du sidder i stuen i sofaen, eller er i køkkenet, kan du have den skønne babyvugge placeret hvor du er.

 

Baby sover trygt i en Babyvugge

Babyvuggen er formet så den krummer lidt. Krumningen understøtter barnets udvikling og undgår at der lægges pres på den nyfødtes rygsøjle og kranie.

Samtidig giver vuggen barnet tryghed og en følelse af at blive holdt om. Hvem kender ikke følelsen af at finde ro i en vuggende bil eller i toget, og det er den samme lette, rokkende bevægelse, der giver dit barn ro.

På grund af ophænget skal du blot sætte et let sving i gang, og så bevæger babyvuggen sig af sig selv. Når barnet sover i vuggen, og er ved at vågne, kan du skubbe forsigtigt til den, og rokke barnet i søvn igen. Græder din baby, vil du som regel også kunne vugge ham eller hun til ro igen.

At ligge i vuggen giver den nyfødte tryghed og minder om fostertiden, fordi vuggen giver både en fornemmelse af at være beskyttet og den let vuggende bevægelse minder barnet om, trygheden inde i din mave.

Du kan have vuggen anbragt ved siden af din seng, eller med i stuen. Den er nem at flytte rundt på, og du har mulighed for at købe både loftsophæng og gulvstativ til den, så du kan finde den løsning, der passer bedst til jeres hjem.

 

Er babyvuggen sikker?

babyvuggeI mange lande er det helt almindeligt, at små børn sover i hængekøje, som babyvuggen minder om.

Denne udgave sikrer at barnet ligger på ryggen og giver både støtte til barnets ryg og sikrer luftgennemstrømning gennem stoffet.

Den varme og bløde madras holder din baby varm.

Når din baby er omkring 6 måneder, vil du sandsynligvis bruge vuggen mindre og mindre.

Det skyldes at barnets udvikling bevirker, at han eller hun har behov for at kunne skifte sovestillinger, hvilket ikke er muligt i babyvuggen.

Vuggen findes i forskellige udgaver og former. Den der er vist her har madras, og kan bære vægt op til 15 kg.

Priserne ligger på omkring kr. 1000,- – 1300,-  for vuggen med madras uden stativ og mellem kr. 100,- for et loftsophæng og op til kr. 1500,- for et stort gulvstativ.

Rate this post