Billigt kvalitetstøj til børn

Når du første gang står og skal købe en flyverdragt til dit barn, går det op for dig hvor dyrt det kan være at have børn – især hvis man gerne vil give dem det bedste.

Men frygt ikke. Der er hjælp at hente. Dette indlæg beskriver nemlig hvordan du får de bedste kvaliteter til en pris, der oftest ligger under hvad halvdårligt discounttøj koster.

Da min kæreste første gang kom hjem med en flyverdragt til over 1000 kroner, må jeg indrømme at jeg blev lidt urolig. »Hvad er der i vejen med den billige til 200 kroner« spurgte jeg. »Lad os tale om det om nogle år« svarede hun med et smil«.

Først et vigtigt spørgsmål. Er der forskel på en flyverdragt som Ver de Terre til 1000 kroner og en flyverdragt fra Føtex til 200 kroner? Ja, det er der da i høj grad! Den fra Ver de Terre er både lettere og mere smidig og så holder den ofte til alle dine børn (køb den i en neutral farve), og mere til.

Fakta: Du køber en flyverdragt til 1000 kroner og passer på den (ingen tørretumbling og varmeskab). Den holder en sæson til hver af dine børn, pris pr. barn = 500 kroner. Derefter sælger du den i Den Blå Avis for 350 kroner.

På den måde får dine børn glæden ved ikke, at skulle vralte rundt som en rummand i en stiv plastikflyverdragt med dårlig indeklima, og du sparer måske endda penge fordi nogle af de billige dragter holder ikke engang en sæson. Samlet pris pr. sæson pr. barn = 325 kroner (ved tre børn = 217 kroner).

Endnu bedre bliver det hvis du selv starter med at købe flyverdragten i Den Blå Avis for 350 kroner (check limningerne ved syningerne), bruger den i to eller tre sæsoner, og sælger den igen for det samme som du selv gav. Så har dine børn haft gratis flyverdragt i to eller tre år.

Ja ja, vi har alle set, at når TV-programmer som Rabatten tester børnetøj, så hævder deres »eksperter« at det billige er ligeså gode som det dyre, men det er sjældent rigtigt. Prøv selv at sammenligne.

Dette ugens tip kan uden problemer overføres til næsten alt børnetøj. Der er mange små forretninger der har specialiseret sig at forhandle brugt børnetøj. Mange gange får man næsten det samme for tøjet, som man selv nogle år tidligere gav for det brugt.

Har du selv nogle ideer til at slippe lettere igennem tiden med små børn? Skriv en kommentar…

Rate this post
Ann-Sofie siger:

Hej,
vores datter på to et halvt har kun haft ‘billige’ flyverdragter fra bilka/kvickly/babysam (til max 500, oftere omkring 200 kr), og de har holdt helt fint i den tid hun har kunnet passe dem. Desuden vil vi godt kunne genbruge dem til eventuelle små søskende, da de er i god stand – selv om de måske er lidt slidte visse steder.
Det kommer måske an på hvad barnet foretager sig i flyverdragten – naturligvis vil en dag i en skovbørnehave slide mere end et par timer på legepladsen…
Men jeg synes absolut ikke at man kan generalisere og sige at billigt er dårligt mht. alt børnetøj – tværtimod!
/ Ann-Sofie

Mie siger:

Det lyder alt sammen meget godt, men hvordan ved man hvilke børnemærker, man skal gå efter?

Pete Andersen siger:

Hej Fru G.
Tak for din kommentar. Vi har gennem årene sparet mange penge på den konto, og samtidig set familie og venner kæmpe med at få deres børn i sæsonens »billige« flyverdragt nr. 2 (den første holdt ikke)…
Mange hilsner
Pete 🙂

Fru. G siger:

Ja, du har fuldstændig ret!!! Ungerne har det bare bedre i kvalitetstøj. Ver de terres dragter/jakker er varne, bløde, praktiske, og meget holdbare.
Og… DET betaler sig i længden!!!!