»Barn Nr. 2, Når Familien Vokser« af Lykke Møller Kristensen

Barn nr. 2 - af Lykke KristensenSkal I have barn nr. 2? Eller overvejer I stadig? Hvordan forestiller I jer livet med flere børn? Og hvordan håndteres søskendejalousi?

“Barn Nr. 2 – Når Familien Vokser” er bogen om netop disse emner. Bogen beskriver i overskuelige kapitaler og letforståeligt sprog alle de tanker og bekymringer man gør sig, når familien vokser. Der ER forskel på kun at have et barn og så pludselig have to, og der opstår nemt skyldfølelse og fornemmelse af utilstrækkelighed, når man har mere end en at koncentrere sig om…

Bogen er den første på dansk om disse og mange flere relaterede emner. Den kan både bruges som håndbog, men også læses som forberedelse på rollen som mor eller far til søskende. Bogen rækker fra eventuelle overvejelser om at lade familien vokse, over fødsel nummer to til de mange efterfølgende år med dobbelte glæder og sorger.

Forældre der allerede har prøvet omvæltningen fortæller om deres erfaringer i små afsnit, og eksperter giver gode råd og tips bl.a. til hvordan det ældste barn bedst kan forberedes på en lillebror eller -søster samt hvad man kan gøre ved søskendejalousi.

Babyhåndbogen er et leksikon, hvor du hurtigt og nemt kan finde svar på alle de mange spørgsmål, der melder sig i din babys første to leveår.
Ekspertpanelet består af hjerneforsker Ann-Elisabeth Knudsen, jordemoder Birgit Thalwizer og sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen der akke formidler deres viden på en letlæst måde i interview. Også adfærdsforsker Elisabeth Schönbeck interviewes om hvordan børn er påvirket af deres placering i søskendeflokken og cand. psyk. Kisser Paludan skiver om parforholdet i tiden med små børn.

Bogen er skrevet af journalist og mor til tre, Lykke Møller Kristensen, der har samlet sine egner erfaringer og gode råd, og pædagog og psykolog Margrethe Brun Hansen som giver baggrundsviden og vejledning til forældrerollen.

Det er alt i alt en bog der kommer hele vejen rundt om det at have flere børn. ”Søskende er den længste relation, man får i livet”, som adfærdsforsker Elisabeth Schönbeck siger. ”Hvis man som forældre griber det rigtigt an, så vil søskenderelationen være en tryg relation, der kan vare for livet og give en stor styrke”.

Absolut anbefalelsesværdig læsning.

Bogens bagside:
Det er en stor omvæltning at blive forældre første gang. Derfor føler vi os måske godt rustet, når vi planlægger barn nummer to. Men det kommer stadig bag på mange, hvor anderledes det er. Nye følelser og tanker dukker op, tiden er mere knap, og søskendejalousi melder sig måske på banen. Samtidig bliver det, vi selv bærer med os fra vores barndom, mere synligt.

I Barn nr. 2 beskriver en bred vifte af fagfolk, hvordan du forbereder dig til det nye liv, og giver gode råd og tips til, hvordan du klarer hverdagen, når nr. 2 melder sin ankomst. I bogen behandles emner som

– overvejelser inden barn nr. 2
– søskendejalousi og søskendepsykologi
– skyldfølelse over ikke at have tid nok til begge børn
– familiefølelse og samhørighed
– mangel på tid til sig selv og parforholdet
– arbejdsfællesskab, opdragelse og værdier

Bogen er den første danske bog om emnet, og med den i hånden er du godt rustet til at kaste dig ud i livet med to børn.

Lykke Møller Kristensen er uddannet journalist, arbejder freelance og har bl.a. skrevet for Vores Børn, Forældre & Børn, Femina, IN og flere landsdækkende aviser. Hun er mor til tre børn.

Margrethe Brun Hansen er uddannet pædagog og psykolog. Hun har tidligere skrevet bøgerne Rød Stue Kalder, De Kompetente Forældre og Forældreguiden – sådan tackler du hverdagen med børn. Hun har desuden medvirket som ekspert i tv-programmerne Far, mor og børn og Forældre Forfra på TV2.

Bidragydere: psykolog og parterapeut Kisser Paludan, sundhedsplejerske Helen Lyng Hansen, hjerneforsker Ann-Elisabeth Knudsen, adfærdsforsker Elisabeth Schönbeck og jordemoder Birgit Thalwizer.

Fakta: ISBN 978-87-614-0469-5. Udgivet af Lindhart og Ringhof, 2008. Indbundet 165 sidder, illustreret.

Hvad mener du? Har du læst bogen? Har du også haft nogle af disse overvejelser? Hvad gør du? Skriv en kommentar…

Rate this post