»Gravid Uge for Uge« af Gitte Dencker

Gravid uge for uge - af Gitte DenckerDu er gravid. Tillykke. Men hvad er det der præcist sker inde i din livmoder under den lange ventetid. Hvor langt er fostret i uge 8, hvornår er kønnet dannet og hvordan fastlægges terminsdatoen egentlig?

Der vil være mange spørgsmål, ord og udtryk, som man gerne vil have svar på lige så snart graviditeten er opdaget. Der er god hjælp at hente i bogen Gravid uge for uge…

Bogen er skrevet af jordemoder Gitte Dencker. Den følger fostrets udvikling uge for uge med beskrivelse og detaljer af både mor og barns udvikling, og der er afsat plads til egne stikord. Samtidig med fakta får man sjov viden, når Gitte Dencker krydrer graviditetsbeskrivelsen med myter, som f.eks. at man i 1951 mente at, cykling er tilladt, men ikke i stærk modvind, op ad større bakker eller i stærk trafik.

Bagest i bogen findes en ordliste med alle de relevante graviditetstermer og en oversigt, der forklarer de gængse graviditetsgener.

Gravid uge for uge er en rigtig god opslagsbog. Lige sådan en man har lyst til at lægge på natbordet og slå op i, når man nu alligevel ikke kan sove for halsbrand eller uro i benene. Bogen videregiver også viden om kost og lægemidler, og man får beskrevet hvad der foregår ved graviditets- og fosterundersøgelser.

Når du så har nærlæst eller skimmet bogen under hele graviditeten, vil den være sjov at gemme, så du kan læse dine egne notater, næste gang du bliver gravid – eller måske er kommende bedstemoder.

Bogens bagside:
Gravid uge for uge giver dig svar på de mange spørgsmål, der melder sig fra det første ønske om at blive gravid, til du står med din baby i armene.

Uge for uge giver bogen oplysninger om fosterets udvikling, den gravide krop og de undersøgelser, du skal til under graviditeten. Ud for hver uge er der plads til at skrive egne notater, så bogen senere kan blive et minde om den søde ventetid.

Bogen indeholder desuden afsnit, der går i dybden med:
* kost
* vitaminer og mineraler
* gener under graviditeten
* lægemidler
* graviditets- og fosterundersøgelser
Gitte Dencker (f. 1961) har været jordemoder siden 1988 og arbejder i dag som uddannelsesansvarlig jordemoder på Frederiksberg Hospital. Hun har desuden skrevet bøgerne Fødselshjælperen – en håndbog for ledsageren (2000) og Fødslen trin for trin (2003).

ISBN 978-87-11-43038-5. Udgivet af Lindhart og Ringhof i 2008. 144 sider. Indbundet. 149,95 kr.

Hvad mener du? Har du læst bogen og hvad synes du om den? Skriv en kommentar…

Rate this post