Boganmeldelse: Sigrid Riises Bedste Råd om Børneopdragelse

bogsigridriisesbedste.jpgHvis du som mor eller far ind imellem har brug for et godt råd, når guldklumpen er umulig eller du er bekymret for om du gør det rigtige, når barnet skal puttes eller passes, så søg svar hos Sigrid Riise.

Den kendte sundhedsplejerske Sigrid Riise havde i mange år radioprogrammet Børnetimen for voksne på P4, hvor hun svarede på spørgsmål vedrørende børn. Da der hele tiden kommer nye forældre som gerne vil have svar på de eviggyldige emner om børn og opdragelse, har Sigrid Riise nedskrevet sine bedste råd, og håber på den måde at bevare guldkornene for nuværende og kommende forældre…

 

Bogen behandler udviklingen hos det nyfødte barn, hvor bl.a. amningen skal etableres og i de første levemåneder, hvor søvn og soveritualer optager forældre meget. Hun rådgiver om måltider og børns sprog, og beskriver med vanlig klarhed selvstændigheds- og renlighedsfasen.

Der er ydermere afsnit om pasning i vuggestue og børnehave samt om børns legekammerater og legetøj. Og der gives også gode råd om søskende og bedsteforældre.

Sigrid Riise understreger hele tiden, at kærlighed og omsorg er forældres bedste nøgleord i opdragelsen. ”Opdragelse handler om at lære børnene, hvordan man opfører sig. Det handler ikke om disciplin” påpeger hun.

Bogen er en rigtig god hjælp til både førstegangsforældre, og dem der har prøvet det tidligere. Den er fyldt med kærlige vejledninger og Sigrid Riises store erfaring virker tryg at læne sig op ad.

Bogens bagside:
Hvad gør man, når Sofie hårdnakket nægter at spise andet end pastaskruer? Eller Lukas insisterer på at have Spiderman-T-shirten på – på fjerde døgn? Hvordan forklarer man lille Ella, at hun skal vente med at tale, til det bliver hendes tur? Og hvad skal man gøre, for at Carl-Emil får selvtillid og gå-på-mod til at kaste sig ud i verden og samtidig lærer empati og tolerance?

De fleste forældre synes, det er et stort ansvar og hårdt arbejde at skulle hjælpe de små størrelser til at blive initiativrige, behagelige og tilfredse verdensborgere. I den proces kan der godt være brug for et råd eller to. Dem har Sigrid Riise masser af! I denne bog har hun samlet de bedste af dem og deler rundhåndet ud af både kys og klaps til de hårdtarbejdende forældre.

Her kan du bl.a. læse om:

  • søvn og soveritualer
  • måltider og spisning
  • selvstændighed
  • renlighed
  • institutionslivet
  • legekammerater og sociale kompetencer.

Sigrid Riise (f. 1933), sundhedsplejerske gennem et langt liv, underviser og foredragsholder. Kendt for sin mangeårige deltagelse i radioprogrammet Børnetimen for voksne på Danmarks Radios P4, hvor hun svarede på spørgsmål fra lyttere om ALT, der vedrørte børn og familie. Har skrevet og udgivet adskillige bøger, senest Lad børnene være i fred (2002).

Fakta: ISBN 978-87-11-43017-0. Udgivet af Lindhart & Ringhof i 2008. Indbundet, 108 sider, illustreret.

Mange gode hilsner

Tina Bardenfleth
Doula og Kostpilot

Hvad mener du? Har du læst bogen? Har du også sommetider brug for nogle gode råd fra en person der virkelig ved hvad hun taler om? Skriv en kommentar…

5/5 - (1 vote)