Bumbo-stol

bumbo-stol

Med et lille barn i huset, har du altid brug for et par ekstra hænder. Dem kan du nu få med en Bumbo-stol.

Den potteformede stol er beregnet til at sætte barnet i på gulvet, så det kan få lov at være med, der hvor du er – også selv om det er, når du laver mad, skal gøre rent eller ordne andre praktiske ting.

 

Bumbo-stol til min baby

Bumbo-stolen er en skøn, lille stol, der hjælper dit barn til at sidde på gulvet med støtte.

Du kan have stolen med overalt, for den fylder ikke meget. Den fås i et væld af farver til en pris af omkring 360 kr.

Bumbo-stolen har et ergonomisk design og er formet som en potte. Det giver støtte til barnet, der sidder med benene på hver side af mellemstykket. På den måde har barnet både støtte i ryggen og foran, hvor barnet har tendens til at vælte.

Bumbo-stolen er udelukkende beregnet til at stå på gulvet. Du må ikke sætte Bumbo-stolen op på bordet, i en stol, i sofa eller seng, da der kan være fare for at barnet og stolen vælter.

Stolen er velegnet som et par ekstra hænder, og kan derfor bruges når du skal lave mad, eller har andre gøremål, hvor du ikke lige kan holde dit barn. Du kan også bruge stolen som alternativ til en højstol, hvor barnet skal mades.

Ligesom med en højstol, kan barnet ikke sidde i en Bumbo-stol i særlig lang tid uden at blive træt og skal derfor op og ligge, når du er færdig med dine gøremål.

 

Hvornår kan Bumbo-stolen bruges

Producenterne af Bumbo anbefaler, at stolen benyttes fra barnet er omkring 2 måneder og indtil det er vokset ud af stolen, ved omkring 12-14 måneders alderen. Du skal være opmærksom på, at det bedste tidspunkt at benytte stolen på er, når baby har lært at sidde selv. Det sker omkring 5-6 måneders alderen. Det er ikke nok, at dit barn kan holde hovedet selv.

Læger og sundhedsplejersker anbefaler at børn ligger ned, når de ikke er oppe i arme, eller sover. De kan både ligge på ryggen og på maven, for det træner barnets ryg og hovedholdning. Når barnet er klar til det, vil det lære at kravle fra stillingerne på gulvet.

Når barnet selv kan sidde, på en måde hvor kroppen er stærk nok til at holde barnet, uden at der er stablet masser af puder omkring det, så kan du begynde at bruge Bumbo-stolen.

Når du oplever, at dit barn ser træt ud, eller begynde at vælte rundt i stolen, for eksempel ved at ryggen falder til siden eller forover, så er det vigtigt at du tager dit barn op, og lægger det ned i stedet for, for så er ryggen og kroppen for træt til at holde barnet.

Det frarådes at bruge en Bumbo-stol i længere sammenhængende tid, da det er bedre for barnets motoriske udvikling at ligge ned end at sidde.

Rate this post