Danske kvinder føder flest børn

Danske kvinder føder flest børnI gamle dage kunne man, når man rejste sydpå til f.eks. Italien, Spanien eller Grækenland, opleve store familier med mange børn. Det var dengang. Nu er det her i Danmark det sker.

I dag er det de danske kvinder der ligger helt i top hvad fødsler angår. Danske kvinder føder nemlig 1,85 børn i gennemsnit, mens tyske kvinder f.eks. kun føder 1,32 børn.

Helt galt står det til i Italien hvor der kun fødes 1,17 børn pr. kvinde og i Spanien med kun 1,14. Begge lande har endda i de senere år »løftet« fødselstallet »kunstigt« ved at indregne indvandrerkvinder fra ikke-vestlige landes noget højere fødselstal. Faktisk har både Italien og Spanien i en årrække haft negative fødselstal, altså under ét barn pr. kvinde.

I Danmark er indvandrerkvinder fra ikke-vestlige landes fødselstal, i løbet af en relativt kort årrække faldet fra 3,41 til 1,97 barn pr. kvinde. Hermed har de næsten nået det samme niveau som danske kvinder. De danske kvinders fødselstal toppede iøvrigt i 1966 med hele 2,62 børn pr. kvinde.

Samtidig med denne udvikling venter kvinderne længere og længere med at blive gravide. I dag føder danske kvinder i gennemsnit deres første barn når de er 28,9 år, mens de i 1966 gjorde det i en alder af 22,7 år.

Kvinder med lange videregående uddannelser føder generelt færre børn end andre kvinder og er ældre, når de får dem. Desuden ender en voksende andel af dem som barnløse. I 2005 havde hver femte kvinde med en lang videregående uddannelse ikke fået et barn som 44-årig, mens dette kun gjaldt hver tiende kvinde med en erhvervsfaglig uddannelse.

Klik her og se mere fra Danmark Statistik her.

Hvad mener du? Hvor mange børn har du eller hvor mange kunne du godt tænke dig at få? Skriv en kommentar…

5/5 - (1 vote)
Pete Andersen siger:

Hej »Manden«

Tak for din kommentar 😉

Jeg synes faktisk at artiklen er meget gennemarbejdet og at tallene er præcise (medio 2008) – der er endda et link til yderligere information.

Hvis du skulle give et bud, hvorfor tror du så selv at børnetallene er faldet så meget i de sydeuropæiske lande?

Mange hilsner
Pete 😉
Graviditet.dk

Manden siger:

Jeg synes, det er ringe, at du ikke uddyber lidt, hvorfor de sydeuropæiske lande pludselig får færre børn – der er jo intet baggrundsviden.

lene linea nielsen siger:

Jeg har 7 børn. Den eneste grund til at jeg ikke har flere, er at børnepasning er dyr, har kun råd til at sende 3 i pasning ad gangen.Mine ældste er uddannet smed, som far- onkel og farfar.Jeg kunne godt have tænk mig flere børn. Foredomme slipper man ikke for når man har mange børn. Jeg er så ofte blevet spurgt om min mand er muslim, og om børnene har samme far, så jeg siger selv at de har samme far og nej vi er ikke muslimer, vi er bare en alm familie Nielsen.

Pete Andersen siger:

Hej Flemming. Tak for din kommentar.

Som du kan læse i indlægget er dette ikke længere tilfældet, da indvandreres fødselstal med årene er faldet til stort set samme niveau som danske kvinders. Dette gælder også de andre europæiske lande.

Flemming Hansen siger:

Befolkningstilvæksten i Danmark står indvandrerne fra ikke vestlige lade for, og det har de gjort siden midt i 80´erne.

Wilma siger:

Co2 hænger ikke lineært sammen med antal børn.
I dag hvor der mange steder i verden næsten ikke fødes børn i sammenligning med for 100-200 år siden, er co2 -udslippet jo eksploderet!
Co2 hænger sammen med livsstil og den energimæssige teknologi, som et land har til sin rådighed ( eller vælger aktivt til og fra).
Det skal børn og gravide kvinder altså ikke belastes med!
Når vi udleder meget co2 her i Dk så er det jo ikke, fordi der fødes mange børn. Vi reproducerer IKKE os selv p.t. Der fødes ikke nok børn til, at vi selv kan blive godt forsørgede, når vi bliver gamle osv.
Når fertiliteten er under 2, så fødes der ikke for mange men for få børn. For det par der får under 2 børn reproducerer jo ikke sig selv.
Dengang der fandtes kæmpestore børneflokke på op til 10-12 børn var der næsten ingen forurening eller co2-udslip…
Det vi kan gøre – i stedet for at lade være med at få børn – er, at lade være med at spise kød i hverdagen, men holde det til særlige festdage, søndagsmiddagen osv., at investere i grøn energi såsom vindmøller, solceller osv., støtte forskerne i at opfinde den miljørigtige bil som ikke forurener, lave huse der genskaber, den energi, de bruger osv. osv…..

Når man er forældre bliver man alt andet lige mere ansvarlig – fordi man også ønsker, at børnene skal have en fremtid, man har meget! mindre tid og meget færre penge til ødsel, ligegyldigt luksusforbrug osv.

At få børn – og evt. mange er altså ikke det der skaber miljøproblemerne.
Faktisk bruger vi her i familien faktisk meget få penge i hverdagen – det nærmer sig et nul-forbrug bortset fra at vi skal have noget at spise. Vi har ikke tid til at gå i forretninger eller til forlystelser osv.
Vi køber det nødvendige – sund mad – og vi går meget ind for genbrug – fordi det er billigt.
Vi får en masse tøj forærende og køber kun en lille smule nyt tøj. Vi cykler meget med børnene, vi spiser ikke særlig meget kød osv.

Selv om vi her i familien er 6 personer, så tror jeg, vi forurener meget mindre end gennemsnittet.
M.h.t. hvor mange børn? Så er der plads til flere.
Og drop så lige fordommene. Vi har begge landets længste og mest krævende uddannelser, min mand er i gang med at skabe sig en akademikerkarriere mens jeg venter lidt a.h.t. børnene – men vi ikke sociale tilfælde. Vi kan bare godt lide børn.
Jeg tror, at de der ikke får børn eller kun får få børn ofte er de der forurener og sviner allermest- fordi de lever et meget mere egocentreret liv, hvor forbrug, fester, rejser, forlystelser, tøj, biler osv. er i centrum. I vores liv er forbruget ufatteligt beskedent – vi har slet ikke tid til at forbruge…den tid tager børnene og forlystelserne leverer de også – via de mange morsomme indslag børn helt naturligt bidrager med i en hverdag…
Så børn kan altså også beskytte miljøet, hvis man er villig til at indrette sit liv efter børnene!

Ditte siger:

jeg vil så vove at påstå at det bestemt ikke er det bedste kun at få et barn.. hvis alle par i dk (eller hele verden for den sags skyld) kun får et barn, uddør vi sådan set temmelig hurtigt.. hvem skal så passe vores generation når vi bliver gamle.. men at få børn er en selvisk ting.. vi gør det kun for at glæde os selv, og ikke for at overbefolke verden.. og så skal man jo også lige tænke på at der dør også mennesker hele tiden.. ja, der bliver udledt mere og mere CO2.. men det er da også fordi vi producerer så mange dyr.. hvis Danmark ikke producerede 26 mio. slagtesvin om året ville vores CO2 udslip nok også være noget mindre..

Hilsen hende der lige idag har fundet ud af at hun venter sit første barn.. og ikke har tænkt sig at stoppe ved 1.

ingen børn siger:

Det er ærgerligt at der bliver født så mange børn. Klodens største problem er og bliver fremover overbefolkning (også i Danmark). Hver gang der fødes et barn er det mere co2, mere energi forbrug, flere munde der skal mættes.

Det er, som artiklen beskriver desværre også mest de fattige og ufaglærte, der får børn, og det er jo heller ikke det bedste. Nej få max. 1 barn og hjælp med at skabe en bedre verden.