Din kost påvirker (måske) dit barns køn

Forskere har altid ment at det var manden der bestemte barnets køn. Det skyldes at mens kvindens æg kan blive til både drenge og pigebørn, så er de enkelte sædceller fra manden enten maskuline eller feminine.

Men nu har en række forsøg med mus vist, at en sænkning af blodsukkerindholdet i hunnens blod under selve befrugtningen, kan øge andelen af fødslen af hunmus betydeligt.

Under forsøgene sænkede man musenes blodsukker under befrugtningen, ved at give dem stoffet dexamethasone (DEX) som hæmmer transporten af glukose i blodet. I gennemsnit faldt musenes blodsukker fra 6,47 til 5,24.

Resultatet var at musene fødte hele 59% hunner mod normalt 47%. Ligeledes har man opdaget at det modsatte også gør sig gældende; at mus med højt blodsukker på grund af sukkersyge, får flere hanunger end gennemsnittet.

Forskerne finder resultatet interessant fordi det måske bekræfter gamle husråd, som siger at hvis man vil have en dreng skal man spise meget rødt kød og salte snacks, og hvis man vil have en pige skal man spise fisk, grøntsager og søde ting.

Dette har måske betydning fordi kød øger blodsukkeret stabilt over en længere periode, mens sukkerholdig mad øger blodsukkeret kraftigt i en kort periode hvorefter det oftest falder til under normalniveauet bagefter.

Forsøget blev udført af Elissa Cameron og hendes kollegaer fra The University of Pretoria i Sydafrika.

Rate this post