Efterfødselskurser giver tryghed

Mange mødre melder sig til et efterfødselskursus for at få hjælp til genoptræningen efter en graviditet. Foruden gymnastik, løftetræning, bækkenbundsøvelser og afspænding fortæller underviseren normalvis også om spædbarnets udvikling og behov.

Et efterfødselskursus strækker sig typisk over ca. 10 gange à ca. 2 timers varighed. Fædrene kan blive inviteret med en eller flere gange. Man kan gå til disse kurser enten via aftenskoler, via private tilbud fra behandlere eller via kommunen i visse amter.

På holdet kan I tale sammen og udveksle erfaringer om de problemer, der opstår, når man får en lille ny i familien. Hvis man går alene hjemme med barnet og en gang imellem føler sig lidt isoleret, kan det være rart at tale med andre i samme situation.

Det er en god idé at tilmelde sig et efterfødselskursus i god tid. Allerede inden fødslen kan du undersøge, hvilke muligheder der er. Tal eventuelt med den lokale aftenskole om at oprette et hold, hvis der ingen tilbud er, der hvor du bor. Spørg din sundhedsplejerske til råds, hvis du er i tvivl.

Kilde: Komiteen for Sundhedsoplysning.

Rate this post