Er jeg gravid med min kæreste eller…?

Spørgsmål til Sexolog Tanja Gluckstadt fra bruger på Graviditet.dk:

Hej Tanja. Jeg har et spørgsmål angående min termindato, for jeg kan ikke få det til at passe. Jeg havde sidst mens med første dag d. 22. 4. Jeg var sammen med en fyr d. 4. 5. men vi nåede ikke gøre samlejet færdigt (12 dage efter 1. dag i min mens).

Jeg var sammen med min kæreste d. 10. og 11. maj, flere gange, da vi ønsker et barn. (18 dage efter 1. dag i min mens). Jeg stoppede først med mine p-piller d. 22. 4. ved min sidste mens, og allerede omkring d. 20. 5. viste min graviditetstest positiv…

Da jeg var ved lægen d. 26. 6. fik jeg at vide jeg var 9 uger henne, dette kan jeg slet ikke få til at passe med noget. Regner man ikke ud fra hvornår man bliver befrugtet, eller kan jeg have været gravid selvom jeg fik min mens i april måned, da jeg var på p-piller…?

Jeg er meget forvirret, og min kæreste forstår ikke jeg kan være så langt henne, da vi ikke var sammen på det tidspunkt. Håber du kan hjælpe mig og give mig lidt svar på dette….?

Med venlig hilsen “Den fortvivlede”


Kære fortvivlede,

Selv om man er på p-piller er der stadig en minimal risiko for at blive gravid. Risikoen lyder i gennemsnit til at være 1-2%. Med andre ord kan man godt være blevet gravid på trods af at have været på p-piller. Umiddelbart lyder det dog ikke til, at du er blevet gravid under din p-pille periode.

Man regner terminen fra sidste menstruations første dag – og altså ikke fra selve dagen, hvor man mener, at man er blevet befrugtet.

Da din sidste menstruations første dag var d. 22. 4. vil befrugtningen være fundet sted omkring d. 6. 5. Du har derfor termin d. 27. Januar, 2009. Altså kan der være en sandsynlighed for at det både er ham du var sammen med d. 4. 5. og det kan også være din kæreste, som er faderen.

Du skriver, at med ham fyren, som du var sammen med d. 4. 5., der nåede I ikke at gøre samlejet færdigt. Hvis du mener, at han ikke nåede at komme oppe i dig, hvis det er sådan du definerer, at et samleje er færdigt, så betyder dette omvendt ikke, at du ikke kan være blevet befrugtet i en sådan situation.

En mand har noget såkaldt præsæd, som kan befrugte kvinden, og som kommer i takt med at manden bliver ophidset. Det er den form for sekret/smørelse, som kan være på penis inden han reelt set får en udløsning. Denne præsæd indeholder sædceller. Så selv om han ikke har haft udløsning, betyder dette ikke, at han ikke kan befrugte dig.

Sandsynligheden for at blive gravid på denne måde er ca. 20%. Dog anvender nogle par denne metode med afbrudt samleje som en form for prævention, og hvor de ikke oplever at blive gravide på trods af sandsynligheden på de 20%. Men som sagt er der en mulighed for befrugtning ved såkaldt afbrudt samleje

Dvs. at du har mulighed for at begge mænd er faderen, hvis du har været i seng med begge.

Jeg ønsker dig alt det bedste i din graviditet.

Kærlige hilsner,

Tanja Glückstadt
Sexolog og parterapeut
www.tanjagluckstadt.dk

Hvad mener du? Har du også oplevet at være i tvivl om hvordan du cyklus forløber? Skriv en kommentar…

3/5 - (1 vote)