Er jeg gravid med min kæreste eller…?

Spørgsmål til Sexolog Tanja Gluckstadt fra bruger på Graviditet.dk:

Hej Tanja. Jeg har et spørgsmål angående min termindato, for jeg kan ikke få det til at passe. Jeg havde sidst mens med første dag d. 22. 4. Jeg var sammen med en fyr d. 4. 5. men vi nåede ikke gøre samlejet færdigt (12 dage efter 1. dag i min mens).

Jeg var sammen med min kæreste d. 10. og 11. maj, flere gange, da vi ønsker et barn. (18 dage efter 1. dag i min mens). Jeg stoppede først med mine p-piller d. 22. 4. ved min sidste mens, og allerede omkring d. 20. 5. viste min graviditetstest positiv…

Da jeg var ved lægen d. 26. 6. fik jeg at vide jeg var 9 uger henne, dette kan jeg slet ikke få til at passe med noget. Regner man ikke ud fra hvornår man bliver befrugtet, eller kan jeg have været gravid selvom jeg fik min mens i april måned, da jeg var på p-piller…?

Jeg er meget forvirret, og min kæreste forstår ikke jeg kan være så langt henne, da vi ikke var sammen på det tidspunkt. Håber du kan hjælpe mig og give mig lidt svar på dette….?

Med venlig hilsen “Den fortvivlede”


Kære fortvivlede,

Selv om man er på p-piller er der stadig en minimal risiko for at blive gravid. Risikoen lyder i gennemsnit til at være 1-2%. Med andre ord kan man godt være blevet gravid på trods af at have været på p-piller. Umiddelbart lyder det dog ikke til, at du er blevet gravid under din p-pille periode.

Man regner terminen fra sidste menstruations første dag – og altså ikke fra selve dagen, hvor man mener, at man er blevet befrugtet.

Da din sidste menstruations første dag var d. 22. 4. vil befrugtningen være fundet sted omkring d. 6. 5. Du har derfor termin d. 27. Januar, 2009. Altså kan der være en sandsynlighed for at det både er ham du var sammen med d. 4. 5. og det kan også være din kæreste, som er faderen.

Du skriver, at med ham fyren, som du var sammen med d. 4. 5., der nåede I ikke at gøre samlejet færdigt. Hvis du mener, at han ikke nåede at komme oppe i dig, hvis det er sådan du definerer, at et samleje er færdigt, så betyder dette omvendt ikke, at du ikke kan være blevet befrugtet i en sådan situation.

En mand har noget såkaldt præsæd, som kan befrugte kvinden, og som kommer i takt med at manden bliver ophidset. Det er den form for sekret/smørelse, som kan være på penis inden han reelt set får en udløsning. Denne præsæd indeholder sædceller. Så selv om han ikke har haft udløsning, betyder dette ikke, at han ikke kan befrugte dig.

Sandsynligheden for at blive gravid på denne måde er ca. 20%. Dog anvender nogle par denne metode med afbrudt samleje som en form for prævention, og hvor de ikke oplever at blive gravide på trods af sandsynligheden på de 20%. Men som sagt er der en mulighed for befrugtning ved såkaldt afbrudt samleje

Dvs. at du har mulighed for at begge mænd er faderen, hvis du har været i seng med begge.

Jeg ønsker dig alt det bedste i din graviditet.

Kærlige hilsner,

Tanja Glückstadt
Sexolog og parterapeut
www.tanjagluckstadt.dk

Hvad mener du? Har du også oplevet at være i tvivl om hvordan du cyklus forløber? Skriv en kommentar…

3/5 - (1 vote)
Ukendt. siger:

Jeg er meget usikker på om jeg er gravid selvom jeg lige har fået min mindstruation og det ca er 3 uger siden vi havde sex.. Det var første gang jeg havde sex, jeg skriver dette fordi det siges at der er større change hvis det er første gang… Men han kom ikke oppe i mig men jeg er stadigvæk lidt i tvivl om hvor stor risikoen er..?

Pernille Eriksen siger:

Hej, hvordan kommer jeg i kontakt med Marie Nielsen. Jeg har selv lige stået i lignende situation og har bare brug for at høre hvor længe det tog Marie at komme ovenpå igen og være klar til at blive gravid igen? Håber du har tid til blot at skrive et par linier. Tak :-). Mvh. Pernille .

Pernille Eriksen siger:

Hej, jeg kunne godt tænke mig at høre fra Marie Nielsen, der har fået en abort – og stadig er sammen med kæresten og nu har barn med ham – hvor længe der gik før hun blev gravid med sin kæreste efter aborten? Mvh. Pernille Eriksen.

Tina siger:

Kan se at folk hjælper hinanden godt herinde og har et problem lignende #1 som jeg håber nogle kan hjælpe mig med!

Jeg og min kæreste var i seng sammen hver eneste dag i en hel måned (meget trængende) og da min menstration udeblev tog jeg en test som var positiv. Vi er meget glade for det men der er et problem jeg frygter meget for;
slutningen af måneden inden var jeg min kæreste utro på en uheldig bytur hvor jeg blev lidt for fuld. vi brugte kondom, men det gik af oppe i mig og blev der indtil vi var færdige. To dage efter kom min menstration( eller hva jeg troede var), men den varede vidst kun to dage og er bange for at det er den forkerte der er far til mit barn. Kender i en god hjælp på det her problem. er for langt henne til at få en abbort og er virkelig bange, min kæreste ved selvfølgelig ikke noget.

MVH Tina

vædderen siger:

til pigen på 14,(maria).
du er ikke gravid for en fortrydelse pille er sikker at det ikke bliver til noget.
Man kan ikke se om man er gravid før ca 3uger efter, det tager 2 uger for at det sætter sig fast. tror du har fået underlivsbetændelse det lyder meget som det. har selv haft det mange gange. gå til din læge og få noget pencilin, mænd har det med at give underlivsbetændelse. de er med til man får det. bare rolig du er ikke GRAVID. men pas på uden beskyttelse du er meget ung. få dig en uddannelse først. held og lykke knuz vibeke

Pete Andersen siger:

Hej alle jer der indtil nu har skrevet kommentarer til dette indlæg. Tak fordi I læser og kommenterer på Graviditet.dk. Jeg har for en sjælden gangs skyld tilladt mig, ikke at godkende nogle kommentarer. Jeg synes nemlig at de var meget fordømmende overfor dels »den fortvivlede« som har stillet et ærligt spørgsmål, og dels overfor Maria som har tilladt sig at bidrage med en støttende kommentar.

Til jer der har fået slettet jeres kommentarer. Jeg beklager denne form for censur, men det er bare ikke den tone jeg ønsker på min blog. I kender ikke ret mange af omstændighederne i de to pigers situation – slet ikke nok til at dømme dem for det…

Mange frugtbare hilsner
Pete Andersen
Graviditet.dk

Maria siger:

Vil nu sige at jeg er helt enig med Rasmus. Hvorfor prøver man at blive gravid 6 dage efter man har været sin kæreste utro? Altså, så er der jo et eller andet galt. Hvis man kan være sammen med en anden end sin kæreste, så elsker man ikke kæresten nok – og man er BESTEMT ikke klar til at sætte et barn i verden.

Hilsen, Maria – mor til dreng på 3½ år.

vædderen siger:

jeg giver rasmus ret i det han siger, man skal ikke lave børn med en man har været utro mod. det syndt for ham og barnet når faren forsvinder ud af billede. og være utro så er man ikke parat til at få famillie og et fast forhold.

Rasmus Andersen siger:

Er det bare mig eller er der noget galt med folk moral her. At man prøver at blive gravid, må vel betyde at man regner med at være samme i lang tid og derved skulle man ikke så gerne have lyst til andre mennesker (slet ikke gøre noget ved det). For mig at se synes jeg at man bør overveje om man skal have børn sammen med den person som med har været utro mod. Bare min mening som 28 årig – men måske er jeg bare gammeldags

Marie Nielsen siger:

Jeg er nød til at komme med en kommentar til dette, for jeg har stået i præcis samme situation!
Vi – min kæreste og jeg – har forsøgt gennem ca. 8 md. at blive gravide, men uden held. Jeg var så sammen med en anden (spørg mig ikke hvorfor, men det skete altså!) og jeg mente jeg var sikker i min sag, fordi jeg tog en test efter vi havde haft sex – der var negativ!! Pludselig en dag, hvor jeg undrede mig over hvor min mens blev af, så tog jeg en ny test og denne var positiv… For pokker – jeg anede ikke hvem der var faderen og fik en lang snak med min læge om det, der sagde at sandsynligheden for at det var min kæreste som var far, var vel næsten 100 %, da jeg både havde haft beskyttet (kondom) sex med ham den anden og samtidig havde haft sex med ham udenfor den beregnede ægløsning, men eftersom lægen ikke kunne give mig nogen garantier!! Altså 110%, så måtte jeg tage konsekvensen og få en abort… Endnu mere rod… For at få en planlagt abort til at se ud som en spontan, kræver altså sin skuespiller i mig… Nå men alt lykkedes og gik efter planen, men jeg udsætter ALDRIG mig selv for sådan noget igen pga. én nats ustyrlige lyster til en anden mand… Dertil skal det nævnes at jeg stadig er sammen med kæreste og vi netop har opdaget at vi er gravide igen og denne gang ved jeg at det er den ‘rigtige’ far 🙂