Få sunde børn med Foresight

Få sunde børn med ForesightForesight er engelsk velgørende organisation, der har til formål at oplyse om vigtigheden af godt helbred og god ernæringsmæssig tilstand i begge forældre, allerede før barnet undfanges.

En af de grundlæggende tanker i Foresight’s »før-undfangelses-program« er, at det grundet forurening, forarbejdning og opbevaring, ikke er muligt at dække vores grundlæggende behov for vitaminer og mineraler gennem den almindelige kost.

Desværre ser det ud til at manglen på vigtige næringsstoffer ofte rammer forplantningsevnen først. De fleste er sjældent klar over at de mangler vitaminer og mineraler, før de i forbindelse med et Foresight-forløb bliver testet for det.

Samtidig testes både kvinden og manden også for kroppens indhold af tungmetaller som bly og camium, da disse tungmetaller kan påvirke fertiliteten i både kvinden og manden. Hvis nivauet er højt gennemgås ens livsstil for at finde kilden til dette.

Målet med før-undfangelses-programmet som kommende forældre skal igennem er, at optimere sundhedstilstanden i begge forældre i god tid før selve undfangelsen, så graviditeten kan starte med en sund og stærk livmoder og sund velfungerende sæd.

Da vi i sin tid gennemgik et Foresight-forløb fik vi »forbud« mod at have ubeskyttet sex før tingene var i orden. Mandens sæd er jo, på grund af »produktionsformen«, hele tiden nogle måneder gammel, og vi skulle som minimum have den gamle sæd af vejen.

Det skal lige siges, at vi i forvejen levede meget sundt, med masser af økologiske grøntsager, meget lidt kød og stort set intet alkohol. Vi mente helt klart af vi var dækket ind. Vi levede formentlig sundere kostmæssigt end gennemsnittet, og alligevel var det ikke nok.

Manden skulle have et generelt vitamintilskud samt et stort tilskud af Selen for at øge sædkvaliteten. Kvinden blev sat på en kraftig allround vitaminkur, plus en række specifikke mineraler og fiske- og planteolier.

Resultatet var som beskrevet i introduktionen til denne måneds tema. Gode sunde graviditeter og sunde børn. Nul kolik. Nul allergi. Faktisk præcis som programmet »lover«…

Kender du noget til Foresight eller har anden specifik viden om ernæring i forbinelse med fertilitet, så giv os en kommentar. Din mening og viden betyder noget for os.

5/5 - (1 vote)