Flere og flere får hjælp til graviditet

Flere og flere får hjælp til graviditetI øjeblikket fyldes de trykte medier og deres respektive hjemmesider med historier om europæiske kvinders stigende ufrugtbarhed. Problemet har mange sider men en af dem springer frem som den vigtigste. Europæiske førstegangsgravide bliver ældre og ældre.

Førende overlæger på feltet fortæller at mange kvinder i 40års alderen ikke længere har ret mange æg tilbage, og at de derfor må ty til professionel hjælp for at blive gravide.

 

I øjeblikket undfanges 7,2 procent af de danske børn i reagensglas, men fremtiden viser et helt andet og langt mere skræmmende billede. Statistikken viser nemlig at hvis udviklingen fortsætter i samme takt som hidtil, kan tallet i løbet af de næste ikke ret mange år, nemt stige til 15-20 procent.

Selvom der er mange andre faktorer der har indflydelse på kvinders frugtbarhed, som f.eks. overvægt, stress og overdreven motion, så ser det ud til at netop de førstegangsfødendes høje alder er det største problem i denne sammenhæng.

Personligt kan jeg sagtens genkende denne tendens. Mange af dem jeg kender er langt oppe i tredverne før de får deres første barn. Og mange af dem kæmper en hård kamp med kunstig befrugtning og IVF for overhovedet at få bare ét barn.

Hvad mener du? Kender du nogen der har fået hjælp til at blive gravid eller som lige nu kæmper med behandling? Har du selv fået behandling mod barnløshed og hvordan har det virket? Er det her i det hele taget noget man skal tage alvorligt?

Rate this post
Pips siger:

Hej. Jeg er nu endelig blevet gravid og endda med tvillinger efter at have forsøgt i 2 1/2 år og efter 2 forsøg med ISCI. Jeg er 27 og har altid gerne ville være ung mor, men lige nu er det eneste der betyder noget at jeg får mit ønske opfyldt om at blive mor. Jeg er så taknemlig hvis alt går godt og jeg får 2 dejlige børn. Jeg har nemlig altid gerne ville have flere børn, men er ikke sikker på jeg vil udsætte mig selv for så krævende en behandling igen, så det er perfekt at få 2 på en gang.
Jeg har let form for PCO (mærker dog ikke noget til det og er normalvægtig), og min mand har stærk nedsat sædkvalitet. Det er desværre ikke kun kvinders frugtbarhed der er faldende. Personlig har mine æg været rigtig fine hver gang, vi har forsøgt.

Pete Andersen siger:

Hej Ilhja. Tak for din kommentar. Godt gået at have fået den første som 21årig. Tillykke med det…

Vedr. Det med maden, så husk at checke Graviditet.dk mange gange i løbet af januar. Det er lige præcis det som Foresight (månedens tema) handler om. Og det virker supergodt.

Ilhja siger:

Kender en del som har store problemer med det som er kommet op i alderen men er selv glad for at jeg har fået min den første i en alder af 21 og at der måske snart kommer flere.

Hvis I har været ved at se tv3 program “Du bliver hvad du spiser” er der også et par som prøver at blive gravide hvor hun kommer med en masse gode råde til at øge både manden og kvindens frugtbarhed med forskellige madvarer

Pete Andersen siger:

Hej Helle.
Tak for din kommentar som vidner om jeres store vedholdenhed i retning af af få et barn. Jeg håber virkelig at 2008 bliver året hvor det vil lykkes for jer.
Her i januar måned vil vi på Graviditet.dk køre et tema om det engelske ernæringsprogram Foresight, som ikke bare har hjulpet mange kvinder med at blive gravide, de børn der kommer ud af det, bliver også sundere.
Min kæreste og jeg har selv brugt Foresight siden vores andet barn (det første døde inden fødslen) – og det har siden givet bonus hele tre gange!

Helle Thomsen siger:

Hej

Jeg har nu været i behandling i ca 2 år. Jeg startede med at blive ensimineret 6 gange, og har nu efterfølgende været igennem kunstig befrugtning 3 gange uden held 🙁
Det skal siges at vi hver har et barn fra tidligere forhold, og første gang vi prøvede at få et barn blev jeg faktisk gravid, men barnet døde desværre i uge 10, siden da er det slet ikke lykkedes for os igen.
Jeg er 37 år og min kæreste er 36, så vi har tiden imod os. Så nu har jeg 1 forsøg tilbage og før vi går igang igen vil jeg nu starte på at få behandling med akupunktur. Det tager meget hårdt på en at være i konstant hormonbehandling og gå og være spændt hver gang og så ende med endnu et nederlag når det ikke sker.
I morgen d. 3. 1. 08 starter jeg på akupunktur og ser frem til et forhåbentlig bedre resultat så vores drøm kan gå i opfyldelse.

mvh Helle fra Farum