Flere og flere får hjælp til graviditet

Flere og flere får hjælp til graviditetI øjeblikket fyldes de trykte medier og deres respektive hjemmesider med historier om europæiske kvinders stigende ufrugtbarhed. Problemet har mange sider men en af dem springer frem som den vigtigste. Europæiske førstegangsgravide bliver ældre og ældre.

Førende overlæger på feltet fortæller at mange kvinder i 40års alderen ikke længere har ret mange æg tilbage, og at de derfor må ty til professionel hjælp for at blive gravide.

 

I øjeblikket undfanges 7,2 procent af de danske børn i reagensglas, men fremtiden viser et helt andet og langt mere skræmmende billede. Statistikken viser nemlig at hvis udviklingen fortsætter i samme takt som hidtil, kan tallet i løbet af de næste ikke ret mange år, nemt stige til 15-20 procent.

Selvom der er mange andre faktorer der har indflydelse på kvinders frugtbarhed, som f.eks. overvægt, stress og overdreven motion, så ser det ud til at netop de førstegangsfødendes høje alder er det største problem i denne sammenhæng.

Personligt kan jeg sagtens genkende denne tendens. Mange af dem jeg kender er langt oppe i tredverne før de får deres første barn. Og mange af dem kæmper en hård kamp med kunstig befrugtning og IVF for overhovedet at få bare ét barn.

Hvad mener du? Kender du nogen der har fået hjælp til at blive gravid eller som lige nu kæmper med behandling? Har du selv fået behandling mod barnløshed og hvordan har det virket? Er det her i det hele taget noget man skal tage alvorligt?

Rate this post