Forkæl dig selv efter fødslen

Annoncørbetalt indhold for Roskilde Privathospital

Forkæl dig selv efter fødslenEn fødsel er en smuk og ubeskrivelig begivenhed i alle kvinders liv, men det er også en begivenhed, som kræver 9 måneders mental og fysisk styrke. Forkæl dig selv efter din fødsel. Det vil give dig mere mentalt og fysisk overskud til at være den bedste moderlige udgave af dig selv.

I denne artikel vil vi give dig vores råd til, hvordan du kan forkæle dig selv efter fødslen.

Få sovet igennem

Vores første råd til, hvordan du kan forkæle dig selv efter en fødsel er at få sovet og hvilet dig helt igennem. Grundet de mange smerter og forstyrrelser i graviditetsperioden, har mange mødre fået implementeret et utrolig usundt søvnmønster. Dette mønster skal vendes til et sundt søvnmønster.

Aflys derfor de forpligtelser, du har i løbet af ugen. Hvis du har et job, en fritidsinteresse eller noget helt tredje som tager din energi og overskud, så gør dig selv en tjeneste og aflys det.

Fyld kun din kalender med opgaver, du har lyst til at lave og ikke med opgaver, du føler dig forpligtet til at lave.

Giv dig selv omsorg

Vores andet råd er, at du virkelig skal arbejde på at få din smidighed og muskulatur tilbage. Når man har været gravid i 9 måneder, er ens krop en smule ødelagt. Derfor er det vigtigt at opbygge den samme smidighed, som man havde, da man ikke var højgravid.
Hos Body-SDS kan du få en kropsterapeutisk behandling. Gennem massage af musklerne, bevægelse af leddene og pulserende bevægelser får du en behandling, som vil bidrage til et bedre fysisk velvære, men det vil også i den grad arbejde med dit mentale velvære.

Mærk støtten fra dine nærmeste

Det er vigtigt, at du aktivt bruger de mennesker, du har omkring dig. Fortæl din partner, familie og venner, hvordan dit tankemylder forholder sig.

I denne periode har du brug for alt den hjælp, du kan få. Det gælder både på det følelsesmæssige plan, men også på det praktiske plan. Lad dine nærmeste hjælpe til med madlavning, oprydning og andre huslige opgaver. Så behøver du ikke at bruge værdifulde kræfter på det. I stedet kan du fokusere på dig og din baby.

Det nedadgående selvværd

Efter en fødsel er det naturligt, at huden begynder at hænge mere, konditionen svækkes og der kommer tydelige tegn på en veloverstået graviditet over hele kroppen.

Hvis du går rundt og døjer med et lavt selvværd, kan det være en god ide at forsøge at genoprette selvværdet hurtigst muligt. Måske drømmer du om at begive dig ud i brystkirurgi, motionering eller kostregulering?

Ved at følge disse tips vil du have en bedre forudsætning for at blive en god mor. Det er vigtigt, at man prioriterer at få styr på sit eget mentale og fysiske helbred, før man kan begynde at tænke på at varetage en andens.

I sidste ende handler det bare om, at du skal forholde dig i ro efter din fødsel og trække på de ressourcer, du har til rådighed.

Held og lykke med det!

Forkæl dig selv efter fødslen
5 (100%) 5 Stemmer