Forskning frikender MFR for mistanke

MFR-vaccinen har i mange år været under mistanke for i sjældne tilfælde, at kunne forårsage autisme, men det er der intet belæg for, mener britiske forskere, der netop har offentliggjort ny undersøgelse.

MFR-vaccinen beskytter mod de tre frygtede børnesygdomme mæslinger, fåresyge og råde hunde. Alle tre sygdomme kan være dødbringende eller invaliderende.

Mistanken om en sammenhæng mellem MFR-vaccinen og autisme startede for snart 20 år siden da Dr. Andrew Wakefield, baseret på undersøgelser af kun 12 børn udtalte, at der kunne være en risiko for at børn der fik den, kunne udvikle autisme.

Den netop offentliggjorte undersøgelse inddrog 240 børn i alderen mellem ti til tolv år. Her havde 98 af børnene autisme, 52 havde »bare« indlæringsvanskeligheder og de sidste 90 havde var kontrolgruppen, der ikke havde problemer. Alle børnene havde fået mindst én MFR-vaccine.

Blodprøver viste entydigt, at der ikke var nogen forskel på de tre gruppers indhold af antistoffer i blodet, uanset om de havde fået en eller to MFR-vacciner.

Specielt undersøgte man om der var unormalt høje koncentrationer af antistoffer mod mæslinger, som kunne indikere en skjult infektion, eller anden unormal reaktion på vaccinen.

Men heller ikke i denne sammenhæng fandt man noget, der kunne knytte MFR-vaccinen sammen med hverken autisme eller relaterede tilstande som Aspergers syndrom.

Kilde: Daily Mail.

Har du overvejet ikke at give dit barn MFR-vaccinen? Har denne nye undersøgelse ændret dit syn på vaccinen? Skriv en kommentar…

Rate this post