Gravide kvinder lider af angst

Gravide kvinder lider af angst Ny forskning viser, at mange gravide kvinder lider af angst. For nogle bliver angsten endda til depression. Især yngre kvinder er i risikogruppen.

Læger bør være mere opmærksomme på gravide kvinders sindstilstand. Det siger en gruppe forskere, som har beskæftiget sig med mentale problemer hos gravide kvinder.

Kvinders psykiske problemer efter fødslen har fået stor opmærksomhed det seneste årti. Men de psykiske problemer under graviditeten er der blevet fokuseret betydeligt mindre på, siger læge Antoinette Lee fra Hongkong Universitet.

Hun og hendes kolleger fandt i deres undersøgelser ud af, at mere end halvdelen af de gravide kvinder i en gruppe på 357 led af angst. Og mere end en tredjedel havde tegn på depression.

Det er især yngre kvinder og kvinder, som tidligere har drukket meget alkohol, der er i faregruppen. Psykiske problemer under graviditeten øger i øvrigt faren for en fødselsdepression, viser forskernes undersøgelser, som er offentliggjort i det medicinske tidsskrift Obstetrics and Gynecology.

1/5 - (1 vote)
Tine T siger:

hej
jeg er en ung kvinde på 22 snart 23 som planlægger at blive gravid her til august,med min kæreste igennem 5 år.
vi har et godt solidt forhold og trygge rammer.
men allerede tidligt i vores forhold fik jeg angst og har nu haft det i 4 år…
vi vil rigtig gerne havde børn men er meget bange og er det overhoved forsvareligt.
jeg har ingen selvmords tanker overhoved, men kan godt synes at det er noget lort engang imellem…
skal lige siges jeg drikker ikke overhoved og har ikke gjort det i 4 år…
kan jeg få hjælp igennem forløbet eller?
det jeg rigtig gerne vil vide, er om det er forsvareligt nok og om jeg ville kunne gennemfører det uden det held store!!!
mvh
Tine T