Nye mobil-apps til at hjælpe nybagte mødre

Nye mobil apps til at hjælpe nybagte mødreNu er der apps, der kan hjælpe nybagte mødre.

Det er et kæmpe arbejde at være mor til en nyfødt. Især hvis det er første gang, du bliver mor.

Der er kommet flere muligheder til at hjælpe dig med at holde styr på alle de ting, der hander om den lille ny, der kan være svære at holde styr.

 

Hvordan kan en app hjælpe nybagte mødre?

Når du er nybagt forælder, kommer du til at opleve en helt ny verden.  En verden hvor du ikke længere er i centrum, men hvor et andet menneske bliver det vigtigste i dit liv.

Pludselig skal du tage dig af et helt nyt, lille menneske, der er fuldkommen afhængigt af, at du gør det hele rigtigt.

  • Hvornår fik baby sidst skriftet ble?
  • Hvor tit ammer du dit nyfødte barn, og husker du at skifte bryst?
  • Når du lægger barnet til at sove, får du så vendt barnet på den rigtige side, så barnet ikke ligger på ryggen hver gang, og dets hoved risikerer at blive fladt?
  • Og hvor lang tid har dit barn egentligt sovet i dag?

Der er kommet flere, nye apps til mobilen, der kan hjælpe dig med at holde styr på netop alle de ting.

Du kan finde mobil apps til både android og iPhone telefoner, Blandt andet er AmmeVen og AmmeLog blot nogle af de danske apps, der findes til at støtte nybagte forældre.

Der findes også engelske apps, som Baby Connect, der kan hjælpe dig med at få overblik over babys og din verden og ikke mindst hverdag.

Hvad bruger du appen til?

Log-bøgerne, som disse apps i virkeligheden er, indeholder al den information, du selv vælger at taste ind. Du kan derfor, når dagen er ovre og baby er lagt for natten, få et kig på, hvad dagen har bragt.

Når du lige har født, er de første dage og den første måned ofte et stort rod af ting, der skal gøres og læres, og derfor kan det give dig lidt ro, at du kan føre en log-bog på en af de mulige apps til at holde styr på det hele.

Du  kan blandt andet bruge appen til at registrere:

  • Amning / flaske
  • Bleskift
  • Sovemønster
  • Hoved-sovestilling
  • Badetid

Hvis du ikke ammer, men giver flaske, kan appen give dig et rigtig godt billede af, hvornår det er tid for dig at lægge alt andet til side, og begynde at klargøre en flaske til den lille.

I løbet af de første ugers tid kan du se, at baby har et helt bestemt mønster for, hvornår han eller hun har brug for mad og hvordan sovemønsteret er.

Det ændrer sig i løbet af månederne, der går. Når baby er mere end 2-3 måneder gammel, er han eller hun mere vågen og spisemønsteret ændrer sig ligesom sovemønsteret, i forhold til din babys aktivitetsniveau.

Du kan også bruge appen til at samle information til din sundhedsplejerske, når hun kommer på besøg, hvis du har spørgsmål til netop amning, søvn osv.

 

Hvad hvis jeg glemmer at bruge app’en?

Lad være med at stresse over, hvis du glemmer at skrive tider ind i appen. Den er lavet til at hjælpe dig, ikke til at give dig sved på panden.

Appen er et værktøj til at få overblik over dit nyfødte barns vaner. Hvis du ikke vil bruge en app, kan du også have en lille notesbog liggende og skrive tider ind i den. Du finder hurtigt ud af, om appen er noget for dig eller ej og hvad der virker bedst i din familie.

 

Gæsteindlæg af Rikke Korshøj Theill, forfatter til Bogen om Kejsersnit

 

Nye mobil-apps til at hjælpe nybagte mødre
4.4 (88.57%) 7 Stemmer