Hovedpinepiller kan give barnløshed!

Hovedpinepiller kan give barnløshed!Hører du til dem der ønsker at blive gravid, men som kæmper og kæmper for at blive det, så læs lige dette. Måske er der noget i din livsstil du kan ændre som kan gøre det lettere at blive gravid.

Nu har svenske forskere ved Karolinska Sygehuset nemlig opdaget at stoffet Ibuprofen kan vanskeliggøre graviditet. Derfor fraråder forskerne nu kvinder der stræber efter at blive gravide helt at indtage hovedpinepiller hvor dette stof er i. Det drejer sig om mærkerne Ipren og Ibumetin.

Ifølge Professor Bo von Schultz fra Karolinska Universitetssygehus, har forsøg med både dyr og mennesker vist samme foruroligende tendens. Derfor opfordrer man nu læger og sygeplejersker, der arbejder med kvinder som søger at blive gravide, til at gøre kvinderne opmærksomme på dette.

Kilde: Dagens Nyheder

 

Læs denne artikel for den nyeste viden.

Rate this post
Ina siger:

Andre hovepinepiller er frikendt for den samme risiko – det drejer sig om hovedpinepiller med Paracetamol, som aktivt stof. Altså har det ikke noget med selve hovedpinen eller stress at gøre – men med selve de aktive stoffer i de omtalte hovedpinepiller. Kodymagnyler er i øvrigt også på den “forbudte” liste, hvis man ønsker graviditet. Bare til generel information.

Fertilitetsklinikkerne har givet de barnløse disse råd igennem længere tid, så det er jo super, at rådene nu også når ud til de, som ikke er i behandling.

Anne siger:

God pointe forskerne er kommet frem til. Spørgsmålet er, om det er hovedpinepillerne der forårsager barnløshed, eller om det er stressen der forårsager hovedpinerne, der forårsager barnløshed…