Hvorfor kan jeg ikke have samleje?

Hvorfor kan jeg ikke have samleje?Hej Tanja.

Jeg vil bede om nogle råd. Jeg har spurgt mine veninder, men deres råd virker ikke. Det er fordi mig og min kæreste har forsøgt på at gennemføre et samleje cirka 5 gange, men det fungerer ikke. Det gør for ondt på mig.

Jeg har jo læst at man skal være ophidset nok og det føler jeg virkelig at jeg er.. Jeg har også læst at man skal slappe af i underlivet og det gør jeg og derfor kan jeg ikke forstå hvorfor det ikke kan lykkes.

Vi hygger os ofte sammen og laver alle mulige andre ting sammen seksuelt, men at gennemføre et samleje fuldstændig gør ondt på mig. Mange siger at det gør lidt ondt, men jeg tror altså ikke på at det skal gøre så ondt.

Vi mangler råd til at det kan blive mindre smertefuldt for mig. Jeg ved ikke om jeg bare skal tage mig sammen og få det gennemført, men jeg havde bare ikke forstillet mig at det skulle gøre så ondt..

Hilsen Krebsen på 15 år.

Kære Krebs.

Min umiddelbare tanke var, om du ikke er våd nok, til at gennemføre et samleje. Du skriver godt nok, at du er ophidset nok – men mener du da også, at du er våd nok. For hvis du ikke er våd, så kan det være rigtig svært – og gøre rigtig ondt – at forsøge at gennemføre samleje, simpelthen fordi der ikke er nok lubrikation til at penis kan glide ubesværet frem og tilbage.

Prøv at køb noget glidecreme og se om det virker. Brug rigeligt. På den måde kan du i hvert fald finde ud af om det er dét der er problemet.

Du skriver desuden, at du slapper nok af i underlivet. Det der sker, hvis man netop ikke slapper nok af er, at man kan få ufrivillige skedekramper, som i sexologien bliver kaldt for vaginisme, hvilket man kan have i mild grad eller svær grad. Ofte hænger vaginisme sammen med de tanker, man gør sig om sex, og hele sexakten.

Selv om du fornemmer at du slapper af, så kan dit underliv stadig godt knuge sig sammen, og det er derfor vigtigt, at du og din kæreste går forsigtigt frem, så I begge kan få en succesoplevelse ved at dyrke sex sammen. Begynde fx. med at du selv prøver at føre en finger op, og derefter prøver han, så I lærer at sex ikke behøver gøre ondt på dig. tanken er at du skal lære at afspænde i underlivet, så det bliver lettere at føre noget ind i din skede.

Slutteligt, så skriver du ikke noget om, hvorvidt du har haft sex med en fyr før. Hvis du ikke har det, hvis du er jomfru, så kan den følelse du oplever skyldes at din mødomshinde først skal brydes, før du kan gennemføre et samleje uden at det gør ondt. Hvis det ikke kan lykkes for dig og din kæreste at briste mødomshinden, som altså godt kan gøre meget ondt alt afhængig af, hvordan din mødomshinde er “formet” (Det er en slimhindefold, der normalvist dækker skedeindgangen mere eller mindre), så kan din læge hjælpe dig med det.

I ønskes alt det bedste med jeres fremtidige sexliv.

Kærligst,
Tanja
sexolog og parterapeut

Hvad mener du? Har du andre råd til pigen på 15? Skriv en kommentar…

Rate this post
Pumpkin siger:

Hey :]

Jeg er selv en pige på 15 år, og mistede min møddom for omkring 3 måneder siden. Det er nok en af de mest smertefulde oplevelser jeg har haft, vil jeg gerne indrømme. Jeg både er og var Meget stram, og min kæreste som har en del erfaring med sex, fortalte at han ikke havde oplevet noget lignende før. Men vi klarede det.
Vi fandt ud af det langsomt.
Han tog min møddom ved at give mig finger. Dét gjorde ikke specielt ondt. Lidt ligesom når man bliver nevet i maven. Det gjorde til gengæld helt vanvittigt ondt første gang vi havde samleje. Det havde intet at gøre med at jeg ikke var våd nok. Få sekunder efter han var ‘inde’ bad jeg ham om at trække sig ud igen. Virkelig smertefuldt. Jeg tror ikke der er noget galt fordi det gør så ondt, det er trods alt meget forskelligt. Jeg havde heller aldrig forestillet mig det gjorde så ondt. Det tog virkelig lang tid før smerten forsvandt. Tror jeg gik en uge og havde mega ondt, bange for der var diverse ting galt. Men da vi så en dag besluttede at prøve igen, gik det med få smerter.
Jeg vil ikke sige du skal prøve at fortælle dig selv at det ikke kommer til at gøre ondt. Det gør det. Især hvis du er stram. Men du er nødt til at prøve at se fremad. For når de første gange er ovre, vil du komme til at nyde at have samleje meget mere end du vil kunne forestille dig. Når det værste over bliver det bare bedre og bedre.
Men det hele afhænger virkelig meget af fyren. Stoler du på ham? Hvis han presser dig det mindste er han ikke det værd.
Når jeg tænker tilbage på da jeg mistede min møddom og de første gange jeg havde samleje fortryder jeg intet fordi jeg nyder sex utroligt meget nu.
Du må også endelig huske du stadig er ung og mange ikke har rigtigt samleje før de er 16-18. Ingen grund til stress :]
Nu er det ved at være længe siden du lavede den post, men jeg håber du finder ud af noget eller har fundet ud af noget :]

– Pumpkin

Henrik siger:

jeg synes heller ikke at du skal presse dig selv for meget, men lige som kevin siger du må gerne presse dig selv men ikke for meget

knus Henrik

kevin siger:

Jeg synes ikke du skal køre for hurtigt frem og ikke presse dig selv til samleje før du bliver lidt ældre 😉

knus Kevin 🙂