Hvornår er jeg gået over tid?

Spørgsmålet Hvornår er jeg gået over tid? til sundhedsplejerske Lena Dyhrberg fra bruger på Graviditet.dk

Jeg håber du kan svare på mit spørgsmål, som lyder: Hvornår er jeg “gået over tid”? Altså; hvor tidligt kan jeg tage en graviditetstest? Jeg har taget p-piller i mange år. Denne måned har jeg glemt at tage et par piller lige omkring ægløsning (-dér hvor ægløsning ville være hvis jeg ikke tog p-piller).

Jeg spiser altid den sidste pille i pakken søndag aften. Men jeg er ikke 100% regelmæssig, så menstruationen kommer mellem den efterfølgende tirsdag og torsdag. Dvs 2-4 dage efter jeg har spist den sidste pille.

Min kæreste og jeg har nu snakket om, hvornår en eventuel graviditet ville kunne påvises? Vil det være allerede idag mandag, hvor jeg tog sidste pille i pakken igår, søndag? Eller vil det være efter tirsdag, hvor jeg oftest får min menstruation? Eller først efter torsdag, som er den seneste dag, jeg har prøvet at få menstruation?

Jeg er 30 år, så det ville ikke være det værste, hvis en sådan test viste sig at være positiv. Jeg ved bare ikke hvor tidligt jeg evt ville kunne tage den. Jeg håber du kan svare mig hurtigst muligt.

Mange hilsner
M

Svar: Hvornår er jeg gået over tid?

Kære M

Ja, det er jo spændende for jer, om det skal være nu I skal være forældre eller en anden gang. Jeg kan fortælle jer at:

En graviditetstest vil kunne vise et resultat – plus eller minus – 3 uger efter ægløsning og 5 uger efter sidste menstruations første dag. Det er hvad man sikkert kan rette sig efter.

Jeg håber meget, I får det for jer ønskede resultat ved prøven.

Mange gode tanker og held og lykke
Lena

Lena Dyhrberg
Privatpraktiserende Sundhedsplejerske
www.sundhedsplejerske.com

Hvad mener du? Har du selv stået i samme situation som hende der spørger? Og var du gravid eller ej? Skriv en kommentar…

Hvornår er jeg gået over tid?
3.8 (75%) 4 Stemmer

Pige 16 siger:

Hej jeg er en pige på 16 år der ved en kæmpe fejl har haft ubeskyttet sex jeg skulle ha’ taget en fortrydelsespille, men fik det aldrig gjort…
Jeg tager en test idag. Min kæreste og jeg ved begge at det er alt for tidligt!
Og hvis det viser sig at der er noget vil min far flippe helet ud.. Nogle gode råd?/:

jeanette siger:

Hej.
Jeg stoppede med p-piller marts 2010 med henblik om at blive gravid.
Jeg skulle have haft min mens i mandags den 11/4. i dag den 14/11 har jeg stadig ikke fået min mens og intet tyder på jeg lige får det.
HAr ingen tegn på jeg er gravid men men cyklus i det seneste år har været ret ens. Hvornår kan jeg tage en test der kan vise om jeg er gravis eller ej?

DHC siger:

Hej, jeg er en pige på 20 år, som stoppede på p-piller for ca 3 måneder siden. Jeg har derefter har ubeskyttet sex med min kæreste. Min mens plejer at komme et par dage forsent, ca. 2-3 dage,… Sidst jeg fik min mens hed d. 26/10-10 og jeg skulle så rigtigt ha haft den et par dage inden, nu er jeg lidt i tvivl, da jeg ikke har fået min mens endnu. Kan jeg være blevet gravid? Jeg har ikke taget nogen test, da jeg ikke ved om dette er for tidligt, og om dette er nødvendigt?

Anne mette siger:

Hej jeg er en pige på 20 jeg har tidligere fået en abort for et år sidden. Mig og min kæreste føler vi klar og vil gerne have børn nu. Men vi har nu prøvet i 4 mdr. Uden resultat? Tror du der noget galt eller om jeg blivet steril.. Jeg har for det sidste haft kvalme og ømme bryster og meget træt ? Men tog en test igår og den var negativ:( ….

Dina siger:

Hej

Min mand og jeg prøver på at få børn. Jeg har taget p-piller i lidt over et halvandet år og tog min sidste pille den 13.juli. Jeg fik derefter min mens den 15.juli og har ikke fået den siden. Men siden jeg stoppede med pillerne har vi beskyttet os med kondom. Pga jeg sku til tjek hos gynæokologen.
Min mens er kommet disse datoer: 30.marts, 2.maj, 3.juni og i slutningen af juni fik jeg pletblødninger og faktisk nærmest mens igen pga jeg havde glemt at tage et par piller. Men da jeg fik min sidste mens den 15.juli så gik jeg udfra at min næste mens ville komme omkring den 15.august.
Jeg var så hos gynæokologen den 11.august alt var ok og hun sagde at jeg godt ku gå igang med at lave børn da jeg snart ville få ægløsning (hvilket lyder meget underligt hvis jeg også skal have min mens omkring den 15.august)
Vi har så prøvet at lave børn under min ægløsning og har stadig ikke fået min mens. Jeg har taget en test idag som var negativ.
Skal jeg regne med at jeg ikke er gravid eller skal jeg prøve igen om en uge (dvs to uger efter ægløsning)?? Og hvornår kan jeg forvente at få min mens igen??

AnnaQ siger:

Hej Alle.

Jeg tog min sidste pille i søndags, så jeg burde have fået min mens natten til onsdag, men jeg har ikke fået den endnu. Kan jeg være gravid?

MetteJ siger:

Hej kvinde32
Du kan ikke have mens hvis du er gravid. Du kan sagtens plet bløde og tro det er din mens. Men jeg vil råde dig til at besøge din læge hvis du stadig er i tvivl 🙂

kvinde32 siger:

hej.. jeg tog min sidste p-pille i lørdags og har først fået min mens i dag som er torsdag.. er det normalt???? kan jeg være gravid?

Pigen 22 siger:

Hej allesammen..
Jeg er på pige på 22år, som har fast kæreste og har haft det de sidste 5 år. Jeg stoppede på p piller i dec 09 og idag skriver vi den 13 marts 2010. Har taget p piller i 8 år. Efter stop har jeg kun haft min mens 1 gang, men så haft brunligt udflåd i mellemtiderne. Har haft taget 2 graviditestest, som har vist negativ. Har ellers haft regelmæssig mens da jeg var på p – piller. Hvor lang tid skal de gå før rigtig mens kommer? Mener bare nun er det ca 4 mdr jeg stoppede på dem. ? :/
Knus

Christina siger:

Hei Alle..

Til jer der virker til at blive ved med at prøve at blive gravide..
Der kan være mange forudsætninger der gør at graviditeten udebliver.. Et eks. En veninde og hendes mand blev gravide for 8 år siden, de mente bege det var for tidligt, og ville vente1-2 år før de ville forsøge sig med en familieforøgelse.. Det endte ud i at der gik 7 år før de fik deres lille pige..
En af årsagerne var at de tænkte for meget over at blive gravide..

Til jer hvor jeres mens udebliver og i tager testen få dage efter:
Det er få der for et positivt svar kort tid efter, den eneste måde i kan være mest sikre er ved at komme til lægen og få taget en blodprøve, men vent evt 3-4 uger efter mens er udeblevet..

Jeg personligt fik taget flere test da jeg ventede min første, og alle viste negativt.. Min mens kom regelmæssigt så tænkte ikke mere over det.. Men da jeg så var 4½ md henne kom alle symptomer, urintest viste stadig negativ, men en blodprøve viste positivt..

Nu venter jeg mig igen, jeg havde min sidste mens 16 juni, og test var negativ, så igen stolede jeg på den, men da min mens ikke kom måneden efter, gik jeg til lægen, fik en blodprøve og svaret kom 2 dage efter, Ja, den var sørme positiv.. Og da var jeg ca. 4-5 uger henne..

Det er meget forskelligt fra kvinde til kvinde hvordan kroppen udskiller de stoffer der viser du er gravid i urinen..

Håber i kan bruge det til noget..

Held og lykke fremover

Louise siger:

hej jeg er en pige, som ikke tager p-piller mere. jeg har sex med min kæreste.
jeg ved ikke om jeg er gravid, jeg tog en test for nogle dage siden, men den viste negativ. Men jeg er svimmel hvis jeg rejser mig for hurtigt op, og jeg har kvamle´, men det er ikke sådan at jeg skal kaste op. mine bryster er begyndt at gøre rigtig ondt, kan det være tegn på at jeg er gravid selvom testen viste negativ?

Håber virkelig i vil komme med nogen kommentar det mit spørgsmål.

Gine siger:

Hej…

Jeg ville lige bede om jeres erfaringer og eventuelle gode råd, med hensyn til dét at gå over tid.
Min kæreste og jeg (som er 25 år) har nu igennem de sidste 4 mdr. forsøgt på at blive gravide – de første måneder skete der ikke rigtig noget. Jeg har taget p-piller fast igennem de sidste 8-10 år og tænkte at dette kunne være begrundelsen – min menstruation har ikke været helt regelmæssig siden jeg stoppede med p-pillerne og den har som regel varieret med +/- 2 til 4 dage. Sidste måned valgte vi så intensivt at gøre brug af ægløsningstests og det viste sig, at jeg havde min ægløsning på dag 22 til 24 dvs. kun en lille uge før beregnet menstruation. Idag skriver vi så dag 34 (dvs. 4 dage, næsten 5, efter beregnet menstruation – aldrig har min periode varet så længe og der er intet der tyder på at den er på vej)…Jeg har netop testet, men den viste negativ – så spørgsmålet er om jeg skal vente 14 dage endnu før jeg kan teste igen??? – da men ægløsning jo faldt så sent…Jeg har i perioden for min menstruation haft en del muren i underlivet og har nu kvalme/halsbrand (næsten dagligt)og en kæreste der siger at jeg har vilde humørsvingninger…Kan jeg mon være gravid alligevel??? Hvad gør jeg nu???

På forhånd tak for svar:o)

viki siger:

hej.. ja jeg har haft spiral, i snart 5 år, og har fået taget den ud for nogle mdr siden.. jeg har dyrket sex med min fyr uden beskyttelse uden at blive gravid, underligt.. har et barn i forvejen.. min menstration skulle være kommet her i mandags, og idag har vi fredag, den er stadig ikke kommet.. underligt… Hvad skal jeg gøre, og hvornår har man æggeløsning.??

Troels siger:

Hej…

Lige et opklarende spørgsmål.. hvornår man man have sex efter en menstruation ?

lasse v siger:

hejsa
min kone tager ikke p piller mere, og har ikke gjordt det i 6 måneder, hendes mens er kommet regel mæssig hvergang. hun skulle have haft den i søndags, og idag skriver vi onsdag, vi har lige taget en test, og den var negativ,skal vi vente et par dage med en ny test el hvad skal vi gøre?
mvh lasse

Louise siger:

Hej Linda,

Jeg tror jeg er i nogenlunde samme situation som dig- stoppede også med p-pillerne i december sidste år og har haft et udsving hver måned med 3-4 dage på menstruationen. Jeg har nu ikke haft menstruation siden 22.maj og er selv meget forvirret omkring cyklus, menstruation og graviditet. Sidst jeg tog en test var d.4.juli og den viste negativ. Herefter talte jeg med min læge som aflivede myten omkring ægløsning efter 2 uger og om præcist hvornår man kan se et rigtigt resultat. Hun rådede mig til at vente og se om jeg ikke fik menstruation og hvis ikke skulle jeg tage en ny test. Hun begrundede det med at sige, hvis man har en smule uregelmæssig menstruation er det svært at regne præcist ud hvornår ægløsningen og befrugtningen har fundet sted – og derfor bliver man nødt til at vente og se hvad der sker.

Jeg har ihvert fald hørt før om kvinder som har taget tests som var negative – og så var de gravide alligevel.

Hav tålmodighed – da jeg tror at alle kvinder er forskellige, må det være svært, selv for en læge at rådgive generelt.

Kh
Louise

Linda siger:

Hej

Jeg stoppede med mine p-piller i februar måned med henblik på at blive gravid. Min menstruationscyklus har været meget svingende, men når jeg kigger i kalenderen falder dagene næsten ens. altså sidste mens 1 dag = 20/3 og 18/4 og 21/5. Jeg ved godt at jeg stadig kan nå at få menstruation, jeg har tilmed taget en test for et par dage siden som var negativ, nok pga. det var en af de billige !! Jeg har heller ikke haft nogen tegn på menstruation, såsom ondt i underlivet osv.. Hvor lang tid mener du jeg skal vente på at tage en ny test ?

Mvh Linda

Natasha siger:

Hej Karina.
jeg er selv gravid i 3. måned.
og jeg har ikke haft nogle symptomer endnu overhovedet , men er 1000% gravid

Karina siger:

Hej igen.
Tak for dit svar. Jeg har IKKE nogen af de symptomer som man skriver man kan få i starten af en graviditet. Ømme bryster, anderledes udflåt ovs. Er det meget normalt???

Lena Dyhrberg siger:

Kære K.

Hvornår du er gået over tid:
Min viden fortæller, at der skal gå 3 uger efter ægløsning og 5 uger efter sidste menstruations første dag. Jeg vil derfor konkludere, at det testen viser i dag, mandag den 26. maj, må været korrekt.

Jeg mener godt du kan være gravid, selv om testen ikke var positiv den 23. maj. Men da er der ingen sikkerhed endnu. Er din menstruation ikke kommet i dag mandag den 26. maj, vil jeg anbefale dig, at gå til lægen, for at få graviditeten be- eller afkræftet.

Jeg håber meget for dig, at resultatet bliver det du og din kæreste/mand ønsker.

Se endvidere på tidligere svar samt dialoger mellem kvinder, der er i tvivl, om de er gravide eller som kommer med deres erfaringer på http://www.graviditet.dk

Mange gode ønsker og tanker
Lena

Karina siger:

Hej. Jeg skulle ha haft min menstruation den 19. maj. Men har ikke fået en endnu. Tog en test i fredags(d.23.maj) og den viste negativ. Kan jeg alligevl være blevet gravid?