Is kan hjælpe med at blive gravid

Is kan hjælpe med at blive gravidNy forskning viser, at en stor portion is og et besøg på en italiensk restaurant kan hjæpe kvinder, der gerne vil blive gravide. Undersøgelser i USA viser, at to portioner is om ugen kan nedsætte en kvindes barnløshed med 38%.

Ledende forsker på Harvard School of Public Health, Jorge E. Chavarro, har endnu ikke fundet den videnskablige forklaring, men fedtet i isen er muligvis med til at få æggestokkene til at fungere bedre. Chavarro finder effekten meget interessant, da den gængse anbefaling for kvinder jo er en fedtfattig kost.

Man skal dog være opmærksom på, at der ikke er tale om fedtet fra transfedtsyrer. Også pasta har en gavnlig virkning grundet dets indhold af jern, som tilsyneladende tilskynder ægproduktionen hos kvinder. I samme gruppe finder man kornbaserede morgenmadsprodukter, grøntsager og frugt. Derimod er virkningen ikke det samme for jernindholdet fra kød, kylling og fisk.

I Jorge E. Chavarros studie havde kvinder som tog jernberiget tilskud næsten halvt så stor risiko for barnløshed forårsaget af manglende ægproduktion sammenlignet med dem som ikke tog jerntilskud. Det er dog vigtigt at påpege, at jerntilskuddet skulle være på over 40 mg dagligt for at have en virkning.

Ønsker man en kop kaffe med mælk efter middagen med pasta og is er den dårlige nyhed imidlertid, at hvor fedtet fra mælken i en cappucino er gavnlig, er koffeinen i kaffen skadelig. Her er årsagen at koffein nedsætter blodgennemstrømningen i livmoderen, som muligvis kan forhindre et befrugtet æg i at sætte sig fast. Så måske skulle middagen afsluttes med en kop varm mælk?

Rate this post