Kan ptalater kan give barnløshed og ufrivillig abort?

Kan ptalater kan give barnløshed og ufrivillig abort?Flere og flere må ty til hjælp fra lægevidenskaben, når storken lader vente på sig. Og noget tyder på, at de hormonforstyrrende stoffer, som kan optræde i vores hverdagsprodukter og omgivelser, måske bidrager til problemet.
Par, som skal have hjælp til at få børn, har nemlig flere ftalater i kroppen end par, som har fået et barn på naturlig vis. Det viser et nyt italiensk studie.

De italienske forskere har fundet ud af, at par, som kæmper med at blive gravide, nok udsættes for flere ftalater i deres hverdag end par, som er blevet forældre på normal vis. Urinprøver fra par med børn og barnløse par viste større mængder ftalater hos de barnløse mænd og kvinder.

Undersøgelsen peger på, at ftalater kan være med til at hindre både kvinder og mænd i at få børn siger Mia Kjærstad, Akademisk medarbejder i Informationscenter for Miljø & Sundhed. Flere af ftalaterne er mistænkt for at være hormonforstyrrende, og nogle af dem er også mistænkt for at kunne skade evnen til at få børn. Mistankerne kommer fra forsøg med dyr. Men nu ser forskerne altså også tegn på effekter hos mennesker, forklarer Mia Kjærstad.

Hvad mener du? Har du hørt om dette før? Er du opmærksom på at undgå disse stoffer i din dagligdag? Skriv en kommentar…

Rate this post
Shoe siger:

Not many blogs that deliver such consistently readable
and interesting content as is on offer on yours, you have earned the time it takes to
jot down my appreciation at your work. Bless you.