Mobiltelefoner måske farlige for gravide

Mobiltelefoner måske farlige for gravideEn ny undersøgelse om gravides brug af mobiltelefoner giver desværre ikke Sundhedsstyrelsen anledning til bekymring.

Men måske burde den gøre det! For man har fundet en meget stærk indikation af en sammenhæng mellem gravide kvinders brug af mobiltelefon og adfærdsproblemer hos deres børn.

Undersøgelsen viser nemlig at der er en tydelig sammenhæng mellem gravide kvinders brug af mobiltelefonen og adfærdsvanskeligheder blandt små børn. Det viser en ny undersøgelse baseret på statistiske oplysninger.

Det er dog uklart, om den statistisk målte sammenhæng mellem brug af mobiltelefon blandt gravide og børns adfærdsproblemer skyldes radiobølgerne eller kvindernes eventuelle manglende opmærksomhed på børnene, fordi de taler i mobiltelefon efter fødslen. Det spørgsmål stiller forskerne bag undersøgelsen selv til den »tilsyneladende« sammenhæng.

Den nye undersøgelse er foretaget af læge og professor ved Aarhus Universitet, Jørn Olsen, sammen med tre andre forskere fra det amerikanske universitet UCLA. Den er baseret på spørgeskemaer fra i alt 13.159 danske kvinder, der har et barn på syv år.

Blandt 5% af deltagerne, hvor hverken mor eller barn har brugt mobiltelefon, oplever barnet hyperaktivitet, nedsat koncentrationsevne eller dårlige sociale evner. Dette tal stiger til 6,1%, hvis barnet selv er mobilbruger. Hvis det alene er moren, der har brugt mobiltelefon, stiger andelen af adfærdsvanskelige børn til 8,3%. Hvis både mor og barn taler i mobiltelefon stiger andelen til 10%.

Det er godt nok en mystisk måde man konkluderer her. Resultatet viser jo at hvis både mor og barn taler i mobiltelefon, stiger andelen af børn med overnævnte symptomer fra 5 til 10 procent. Det lyder måske ikke af så meget, men det er altså en fordobling af forekomsten af symptomer!

Om denne stigning så er resultatet af moderens fravær overfor barnet, eller stråling fra mobiltelefonen er vil egentligt ligegyldigt, er det ikke?

Hvad mener du? Har du gjort dig overvejelser om hvorvidt det er skadeligt eller ej at tale i mobiltelefon? Hvis du er i tvivl, holder du så igen? Skriv en kommentar…

Rate this post