Økologisk mælk beskytter mod eksem

Mødre, der drikker økologisk mælk under graviditeten og mens de ammer, beskytter deres småbørn mod den værste risiko for at udvikle børneeksem, astma og andre allergiske reaktioner.

Det er tidligere dokumenteret, at ammebørn er bedre beskyttet end flaskebørn, men nu kommer hollandske forskere med nye argumenter for, at ammende mødre hvis de drikker mælk, skal drikke økologisk mælk.

Resultaterne af undersøgelsen fra det hollandske Louis Bolk Institut i Maastricht, er offentliggjort i det seneste nummer af det anerkendte britiske tidsskrift for ernæring, British Journal of Nutrition.

Børnene, der blev ammet af mødre, der drak økologisk mælk, havde i undersøgelsen hele 36 procent lavere forekomst af eksem, end gruppen, der indtog konventionelle mælkeprodukter.

Og hvis børnene også selv bliver ved med at drikke økologisk mælk, når de ikke længere bliver ammet, kan det tilsyneladende være med til at holde de allergiske reaktioner på et lavere niveau, og give en vis immunitet, fremgår det af undersøgelsen.

Flere undersøgelser viser samstemmende, at økologisk mælk har et højere indhold af E-vitaminer, sunde omega 3-fedtsyrer og antioxidanter end konventionel mælk.

Rate this post