Oplysning: Er der kemi i dit barns drikkedunk eller madkasse?

De fleste danske børn har en madkasse og en drikkedunk med i skole hver dag, men kan der være problematiske stoffer i dem? Hvordan finder man ud af om de er OK? Tjek det her:

Oplysning: Er der kemi i dit barns drikkedunk eller madkasse?Nogle af de mest problematiske stoffer, som man i en del år har været opmærksom på, er ftalater som bruges til at blødgøre plastik med. Disse stoffer kan påvirke barnets evne til senere i livet selv at få børn, eller hvis en gravid udsættes for dem i større mængder kan det skade fostret.

Et andet problematisk stof er Bisphenol-A som er under mistanke for at være kræftfremkaldende, hormonforstyrrende og skadelig for forplantningsevnen. Endelig er der de polyfluorerede stoffer som er mistænkt for de samme skadevirkninger som Bisphenol-A, og som ydermere er svært nedbrydelige og derfor akkumulerer sig både i os, i fødekæden og miljøet omkring os.

Du kan ikke se på en drikkedunk om der er skadelige stoffer i den, men heldigvis har Informationscenter for miljø og sundhed lavet en undersøgelse af indholdet i materialet i mere end 100 forskellige drikkedunke og madkasser – og fundet de bedste (hvad disse stoffer angår).

OBS: Køber du vand på flaske? Det er de værste – og tænk på hvor længe vandet i flasken er i kontakt med plastikken!

Hvad mener du? Er dette vigtig information for dig? Hvorfor? Hvorfor ikke? Del artiklen og skriv en kommentar…

5/5 - (1 vote)