Overvægtige gravide har flere komplikationer

Overvægtige gravide har flere komplikationerOvervægtige kvinder har flere komplikationer når de bliver gravide. Det viser en ny amerikansk undersøgelse som har fulgt 13.000 kvinder, der alle blev gravide og fødte mellem 2000 og 2004.

Undersøgelsen viser, at kvinder med et Body Mass Index (BMI) på mellem 30 og 35, i gennemsnit var indlagt næsten en hel dag mere end kvinder, hvis vægt lå indenfor normalområdet (under 25).

Klik her for at beregne dit BMI.

Den primære grund til den øgede indlæggelsestid var, at overvægtige havde en højere forekomst af kejsersnit. Andre komplikationer som hyppigere optrådte hos overvægtige gravide var forhøjet blodtryk, svangerskabsforgiftning, svangerskabdiabetes og »for store børn«.

Ligeledes viste undersøgelsen, at overvægtige gravide brugte sundhedsvæsenet væsentligt mere end normalvægtige. De fik foretaget flere ultralydsundersøgelser, tog mere medicin og var generelt mere i kontakt med sundhedsvæsenet under deres graviditet.

Kilde: New England Journal of Medicine.

Hvad mener du? Kender du nogen gravide der er overvægtige? Skriv en kommentar…

Rate this post
Isabella siger:

Hej

Jeg kan godt nikke genkendende til at jeg har været mere kontakt med sygehus væsnet,
End mine veninder. Men min overvægt bunder i min medicin som jeg skal ta i evig tid og som følge af at
jeg er epileptikker skal jeg også til mere kontrol. Så i mine øjne er det logisk at have mere kontakt..
Når man laver sådanne undersøgelser burde der tages højde for kroniske sygdomme som kan skade et foster.. Andet gør mig gal

trine bennike siger:

Hej

hvis man nu prøver at blive gravid og man har en bmi over 30-35, er der så noget man skal gøre ud over at spise sundt og dyrke motion.. og kan det være farligt for mig og et muligt barn?

hilsen trine