Sælg modermælk og tjen skattefrie penge

Sælg modermælk og tjen skattefrie pengeHar du for meget modermælk?

Så er der ingen grund til at smide det ud. Du kan nemlig tjene penge på modermælken – skattefrit!

Læs historien nedenfor, og se hvordan du kan tjene penge på din overskydende modermælk.

 

Sisser har tjent en halv million kr.

Sisser Weinreich er mor til syv og Danmarksmester i levering af modermælk – 4.308 liter er det blevet til. Hun har tjent næsten en halv million kr. på det. Skattefrit!

Sisser blev Danmarkmester i modermælk da hun, over en periode på fire år, ved siden af amningen af sine børn, leverede 4.308 liter modermælk til Hvidovre Hospitals børneafdeling. Rekorden er stadig ikke slået…

»Jeg opdagede, at hvis jeg sad og så på billeder af blomster og læste deres latinske navne, eller hvis jeg lyttede til god musik, så nærmest sprøjtede mælken ud. Jeg producerede langt mere mælk, end mit barn havde brug for,« fortæller hun.

 

Modermælk er en mangelvare

Den overskydende mælk blev i starten blot smidt ud eller endte om natten i sengetøjet, men efter fødslen af sit andet barn i 1981, blev Sisser Weinreich gjort opmærksom på, at modermælk var en mangelvare, og ret kostbar.

Hun begyndte at levere modermælk til børneafdelingen på Hvidovre Hospital, der primært giver mælken til for tidligt fødte børn. På børneafdelingen konstaterede man, at Sisser Weinreichs mælk var af særlig god kvalitet.

Afdelingen var tilfreds, hvis hun kunne producere 2,5 deciliter om dagen. Men allerede fra begyndelsen leverede Sisser Weinrich det tredobbelte.

»Jeg var en god »malkeko« og måtte hurtigt have ekstra flasker. På en god dag kunne jeg producere 3,8 liter. Jeg gemte dog altid det bedste mælk til mine egne børn,« fortæller hun.

Fra 1981 til 1993 leverede hun modermælk i sammenlagt i fire år. Det blev til 4.308 liter. Literprisen lå dengang på 75 til 125 kr., og det gav Sisser Weinreich en samlet indtjening på 460.000 kr. I første omgang mente skattevæsenet, at der skulle svares skat af indtægten, men efter at have undersøgt sagen nærmere, hørte vi ikke mere for det.«

I dag er betalingen for en liter modermælk 176 kr. Det betyder at hvis du f.eks. leverer en liter om dagen, giver det en årlig ekstraindkomst på næsten 65.000 kr. Skattefrit.

Det er nu længe siden, at Sisser Weinreich trak sig tilbage, men næste generation – døtrene Elisabeth, 26 år, og Astrid, 24 år – har arvet evnen til at producere store mængder modermælk af høj kvalitet.

Astrid Weinreich kan samtidig med, at hun ammer sønnnen William, levere to liter mælk i døgnet til Hvidovre Hospital…

Hvad mener du? Kunne du forestille dig at levere så meget mælk hver dag? Skriv en kommentar…

Sælg modermælk og tjen skattefrie penge
3.4 (68%) 5 Stemmer

Selma siger:

Hej Lone

Du kan stadig nå at sælge din mælk, men du skal rette henvendelse til den nærmeste “mælkecentral” som ligger på det største sygehus i nærheden af dig. Jeg har selv leveret modermælk til Skejby sygehus af flere omgange og det er en god fornemmelse at hjælpe på denne måde samtidigt med, at man tjener penge ved siden af.

Lone damkjær siger:

Vil rigtigt gerne give noget af min mælk , men min søn er 2 mdr. Så er det for sent ? Det løber ud af det ene bryst når han spiser af det andet og han kan næsten ikke følge med.

Med venlig hilsen
Lone Damkjær

Karen siger:

Ej, hvor er det trist jeg først læser det nu, jeg har haft så høj mælkeproduktion hele vejen igennem, og nu er min søn 8 måneder og kan stadig slet ikke følge med, efter som han er begyndt hellere at have sutteflaske. og nu kom jeg til at tænke på det, men mælken kan jo bare ikke bruges nu, når han er så gammel. men så ved jeg hvad jeg gør næste gang, for med liter mælk jeg ikke bare har hældt ud igennem tiden 🙁

Svendsen siger:

Øv at det ikke er særligt godt informeret St man kan sælge sin mælk til de små. Jeg har vildt meget men min søn er nu 8mdr. Vil det sige de ikke kan bruge mig mere tænker mælken må være fed for han tager ikke meget fast føde endnu og vejer 11,5 kg. Ville ellers frygteligt gerne have hjulpet. Øv øv øv! Hvorfor laver de dog ikke en pjese (pjese? ser forkert ud;0) ligesom alle dem man får om amning som om det skulle være en videnskab at amme. Det burde de gøre..

Pete Andersen siger:

Hej Astrid.

Hvor er det cool at du lige kom forbi og gad skrive en kommentar. Tak for det – du er jo en af eksperterne på feltet.

Mange frugtbare hilsner
Graviditet.dk

Astrid Weinreich siger:

Hej Maiken og alle jer andre der går og fundere over det med ekstra modermælk.

Hvis man vil levere mælk til Hvidovre Hospital, så er det fra fødslen (inden for de første 14 dage) og ca. fem måneder frem, det har noget at gøre med at mælken bliver tyndere og fattiger efterhånden som ens eget barn vokser og begynder at indtage fast føde. Og da det er til fortidligt fødte børn så er det vigtigt med et godt fedtindhold i mælken. Faktisk er råmælken den bedste, det der kommer i de første dage lige efter fødslen. Jeg kan huske at jeg allerede havde en del allerede der, så min lille William manglede intet, han tog 500 gram på den første uge.
Det der kan være træls er at man er tvunget til at malke ud jævntligt, jeg gjorde det hver tredje time (ellers kunne jeg ikke amme William uden at han blev kvalt…)

For at levere skal man kunne lave 200 ml ud over det barnet får. Og man må ikke være på medicin, hvis man bliver nød til at tage noget medicin skal der går et antal dage inden man må hælde det på flaskerne til Hospitalet. i mellemtiden må man bare hælde det ud.

Det er fantastisk at man kan få lov til at hjælpe dem der har brug for det, bare ved at have lidt ekstra mælk, også når man sidder oppe kl 3 om natten og hører natradio og malker ud. 🙂 🙂

Kan næsten ikke vente til at jeg en dag sidder der igen!

Astrid Weinreich

Maiken siger:

Hej.

Er det rigtigt, at de ikke kan bruge mælken efter de første 8 uger efter en fødsel. For jeg har også meget mælk i overskud, og min datter er nu 11 uger. 🙂

Med venlig hilsen Maiken

Pete Andersen siger:

Hej Camilla. Det står faktisk i kommentaren lige før din – tlf.nr. til Hvidovre…

camilla siger:

hvad indebære det at sælge mælken. hvor meget skal man lave om på sin hverdag?
jeg har lige født og har en del mælk.
hilsen camilla

Pete Andersen siger:

Hej Pernille.

Tak for din kommentar.

Hvis du vil hjælpe med modermælk kan du kontakte Kvindemælkscentralen på Hvidovre hospital på tlf. 3632 2140 og høre nærmere om priser og hvordan det rent praktisk foregår.

Mange hilsner
Pete 🙂

Pernille siger:

Jeg syntes det er et flot stykke arbejde Sisser og Astrid laver. Jeg skal selv snart føde igen (5. gang), og hvis jeg har ligeså meget mælk som jeg “plejer”, vil jeg gerne hjælpe med et tilskud. Men er der ikke meget skrappe regler, ang hvilken mad man spiser osv. Det er jo til nogle små sarte maver…

Pete Andersen siger:

Hej Heidi.

Tak for din kommentar. Det er rigtigt. Modermælk er klart det bedste for de små, og en fantastisk gave at kunne give for mennesker som Sisser og hendes datter Astrid. De fortjener at få lidt penge retur for deres store arbejde.

Mange hilsner
Pete 🙂

Heidi siger:

Jeg syntes det er fantastisk at man kan hjælpe andre på den måde. Hvis jeg kunne gjorde jeg det også.
Rigtig modermælk er det bedste for vores børn, men er da glad for der findes erstatning.