Salget af Økobomuld Boomer!

ØkobomuldTrods finanskrise og dystre forudsigelser for detailhandelen langes der stadig flere stykker tøj af økologisk bomuld over disken. På verdensplan steg salget af økologisk bomuld indenfor tekstil- og beklædningsindustrien med hele 63 procent i 2008 i forhold til året før.

De overraskende tal fremgår af en netop udgivet rapport fra den amerikanske økologiske interesseorganisation Organic Exchange. Den dokumenterer, at økologiske varer de senere år har vundet kraftigt frem på tekstilmarkedet…

Det er forventningen, at markedet for økobomuld vil fortsætte med at vokse. Forbruget af økologisk bomuld spås således at stige med en fjerdedel i år og yderligere en tredjedel til næste år, fremgår det af rapporten.

I rapporten lister Organic Exchange de ti ledende mærker og forhandlere af tekstiler i økologisk bomuld. På globalt plan drejer det sig om: Wal-Mart (USA), C & A (Belgien), Nike (USA), H & M (Sverige), Zara (Spanien), Anvil (USA), Coop Schweiz, Pottery Barn (USA), Greensource (USA) og Hess Natur (Tyskland).

Også i Danmark kan man finde tekstiler af økologisk bomuld i butikkerne. For at gøre det lettere for forbrugerne har IMS udarbejdet en liste over forhandlere af miljøvenlige tekstiler, som kan bruges som guide i jagten på økotøjet.

I konventionel landbrugsproduktion bruger man store mængder af pesticider og kunstgødning i bomuldsmarkerne. I økologisk landbrugsproduktion bliver der ikke brugt sprøjtemidler, og der benyttes udelukkende naturlig gødning.

Se mere om Tekstiler og Kemi på Miljø og Sundhed.

Hvad mener du? Er du allerede gået over til økobomuld eller venter du lidt? Skriv en kommentar…

Rate this post