Se tvillingerne der blev født i 22. uge

I dag kan børn fødes i 20-22 uge og alligevel overleve. Ofte overlever de dog med livsvarige komplikationer efter den tidlige start på livet.

Her kan du se en film om tvillingerne Hunter og Darcy der, med en fødselsvægt om ca. 500 gram, blev født i uge 22. De overlevede begge trods den alt for tidlige og svære start…

3.5/5 - (4 votes)
charlotte siger:

Hej..

jeg er i uge 22 nu +5 dage.

Cat siger:

Ja på Libero’s hjemmeside er der en terminsberegner der regner fra terminsdatoen

🙂

Minna siger:

Hjælp…

Jeg er gravid…har termin d.2/2-2011..Men jeg kan stadig ikke finde ud i hvad for en uger jeg er…:-) Finder der en web site på nettet som beregner uger ud fra termins dato???

Mange Tak 🙂

Anastazia siger:

Hej..
jeg er i uge 25 nu, og jeg syntes det er det smukkeste at se to fantastiske børn blive født så tidligt og stadig overleve. Et sandt mirakel.
Men må indrømme at når jeg læser det Maria skriver, og når jeg læser/hører om børn der er døde i maven. Bliver jeg nervøs for at det sker for mig. Har ikke fået afvide ved nogle scanninger eller lign. at min pige fejler noget. Alt så godt ud. Men man hører også tit om kvinder der har fået afvide der intet har været galt, og alligevel har de mistet deres barn imens det lå i maven..

Eline siger:

Jeg har selv født Tvillinger for ca 5 uger siden, en dreng og en pige. De er så nusser !!! Jeg er rimelig ung af en mor at være, 21 år, Har en dreng i forvejen, Noah (3 år), og har nu også tvillingebørnene Josephine og Cristopher. Det har været hårdt for Noah at blive storebror, men samtidig er han også glad for det/dem. De minste to er født 2 uger fortidligt, men er sluppet fint -indtil nu. Det har været hårdt for mig og min kæreste at blive forældre, da Noah som 1½ årig fik et stykke gulerod galt i halsen, og lå i koma i ca 3 uger. Han har det fint nu.

Held og lykke til alle jer der skal være mor og far.

Knuss

Carina siger:

Er rystet over hvad de 2 små er blevet udsat for. Har selv født mine tvillinger i uge 25, den ene var død ved fødslen. Min anden pige overlevede. Jeg er da lykkelig for at vi har hende nu, men ALT det hun har været igennem, 2 operationer, flere uger på intensiv osv. og stadig skal en masse igennem selvom hun er vurderet til “normal”. Havde jeg vist det den gang a det ville blive SÅ omfattende er jeg ikke sikker på af vi gjore det for hendes skyld, men for vores egen..?? Det er et svært etisk dilemma hvornår man skal redde liv fra…

Maria siger:

Jeg mistede min datter ved en dødsfødsel i uge 27+4 den 11 oktober 2008.
Hun fødte hende på normalvis, dog med rygmarvsbedøvelse. Jeg blev sat i gang kl. 9 om morgenen den 10 oktober og fødte en lille fin pige 01.30 om natten. Hun var så utolig perfekt. Alle hendes små træk var så fine. Hun vejede 1030G og var 41cm.
de vidste på dette tidspunkt hvad der var gået galt, jeg havde helt indtil da haft en helt normal graviditet, uden komplikationer. Min kæreste og jeg tog en beslutning om at få hende obduseret, så vi måske havde en chance for at finde ud af hvad der kunne være sket med vores lille pige.
Vi fik svaret 1 1/2 måned efter. Hun var død pga. iltmangel. vi havde til 20 ugers scaninng fået af vide at hun manglede et blodkar i navlestrengen. så hun derfor kun fik nærring og ilt fra et blodekar. Jordmoderen fortalt os at det var meget normalt og at dt sketet for helt op mod hver 4. og at det så derfor slet ikke var noget vi skulle være bange for. Dog noget de ville holde øje med i sidste del af graviditeten idet barnet kunne ske ikke at vokse så meget i sidste del af graviditen. derfor tog vi hjem og tænkte ikke mere over det. vores næste scanning lå i uge 28, altså 2 måneder efter at de havde konstateret at hun manglede et blodkar. Men vi tog hjem, og tænkte ikike videre over det. de vidste nok hvad de snakkede om.
Det gjorde de åbenbart ikke siden ad det var hendes dødsårsag. vi spurgte ind til hvorfor de ikke havde givet os flere scanninger når de vidste at risokoen var der. de fralage sig et hvert ansvar og vi fik den besked at det ikke var procedure at gøre noget før efter uge 28, fordi at før var chancerne ikke stor nok til at hun ville kunne overleve. Jeg blev så sur og ked af det, specielt når man ser video som den ovenfor. hvorfor fik vi ikke tilbudet flere scanninger, så de kunne have holdt bedre øje med hende, og fundet ud af at hun ikke voksede som hun skulle. så vi kunne have tage valget om vi ville give hende chancen. hvorfor tager det offentlig den beslutning frem for forældere selv? jeg syntes det er til grin når jeg ser sådan nogen vidunderer der bliver født og vejer 500g kan overleve, men læget mener ikke at min lille pige på 1030 har en chance. hvorfor? man føler sig som 1 ud af en 5000000. og det er jo bare synd hvis der ryger et par stykker i svinget?

Mette siger:

Jo, det kan man godt, men sandsynligheden er meget lille.

Charlotte siger:

Man kan ikke blive gravid når man har sin mens…

Sofie siger:

Hej:)
Jeg var i går, søndag, i seng med min kæreste, selvom jeg har min mens. Vi brugte et kondom, men lige inden at han kom sprang kondomet, så han kom alligevel i mig. Jeg har dagligt taget min p-pille i 4 måneder nu. Jeg har haft taget fortrydelsespiller et par gange, så vil helst undgå at gøre det endnu en gang.

Kan p-pillerne godt virke selvom jeg på daværende tidspunkt havde holdt syv dages pause? Jeg er i dag begyndt på p-piller igen.

Håber du kan hjælpe 🙂