Smertefri fødsel med chilli

ChiliChili kan i fremtiden måske blive den ny afløser for epiduralblokaden. Amerikanske forskere har opdaget en ny type smertelindring, der bedøver uden at lamme musklerne.

Når fødslen er igang, vælger mange kvinder at sige ja til en epiduralblokade, for at slippe af med de værste smerter. Desværre gør epiduralblokaden det vanskeligt for kvinden at mærke, når barnet er på vej og derfor også vanskeligt at vide hvornår der skal presses.

Men nu er der måske godt nyt på vej for fremtidens fødende kvinder. Bruce Bean fra Harvard Medical School og hans kollegaer, har nemlig fundet stoffet capsaicin i chilifrugten, der kan virke smertestillende uden samtidig at blokere for motorikken.

Det er den her slags resultater, der er helt centralt ved smerteforskning i dag. Vi leder efter midler, der blokerer de helt rigtige smerter og kun indvirker dér, udtaler Thomas Graven Nielsen fra Center for sansemotorisk Interaktion ved Aalborg Universitet.

Da stoffet allerede er godkendt til klinisk brug hos menesker, forventer forskerne, at teknikken kan blive taget i brug i løbet af få år.

Link til kildeinformation: Havard Medicine

Rate this post