Stjernetegn

stjernetegnStjernetegn og stjernetegnssystemet er en del af astrologien, og dén del, der danner basis for fastlæggelse af horoskoper.

Stjernetegnet er udelukkende baseret på, hvor solen er henne på et bestemt tidspunkt, og hedder derfor på engelsk ”Sun Sign”.

Der findes 12 stjernetegn i stjernetegnscirklen, også kaldet Zodiac eller dyrekredsen. De 12 stjernetegn er defineret ud fra månederne i året, og ud fra din fødselsdato kan du finde ud af, hvilket stjernetegn du er født i.

At være født i et bestemt stjernetegn, har måske ikke den store betydning for dig i hverdagen, og er måske ikke noget, du tænker over. Men dit stjernetegn giver dig alligevel nogle karaktertræk, der udmønter sig i den måde du tænker og reagerer på.

Der er mange mennesker, der lægger vægt på og tillægger det ret stor betydning hvilket stjernetegn du har. Det kan være din kæreste eller gode ven, eller måske din arbejdsgiver, der vil vide det. Årsagen her til kan være, at de ved (eller er overbevist om), at dit stjernetegn fortæller rigtig meget om, hvem du er som person.

En arbejdsgiver kan bruge oplysningen til at finde ud af om du er en ledertype, eller om du er god til rutinepræget arbejde. Det kan være din kæreste er interesseret i astrologi, og gerne vil vide, om I to passer sammen på længere sigt.

Du kan selv bruge astrologien og viden om stjernetegnene til at lære dig selv at kende, og til at forstå hvorfor du reagerer på bestemte måder i bestemte situationer. Har du nogle mindre tiltalende karaktertræk, kan dét at få klarhed over dem give dig muligheden for at ændre ved dem.

Astrologi er med andre ord et fantastisk værktøj til selvudvikling.

 

De tolv stjernetegn

Vædderen – Den stolte

Horoskop for vædderenVædderen er fuld af selvtillid og styrke, og har nogle gange så meget selvtillid, at det kan stige ham til hovedet. Han holder altid sit hoved højt, også når han tager fejl. Hans arrogance kan være overvældende, men ofte dækker den blot over en usikkerhed, han har gemt godt væk, og ikke lader andre se. Han benægter kategorisk når noget går dårligt, og vil helst klare sig selv. Der skal helst ske noget i Vædderens liv. Han har svært ved at sidde stille og kan ikke acceptere, at hans liv er stillestående og han klarer trivialiteter dårligt. Vædderen har tendens til at lade sig påvirke af sin angst, og lader tit være med at gøre ting, han bliver bekymret over.

 

Tyren – Den stærke leder

Horoskop for TyrenTyren er et meget tillidsvækkende menneske og udstråler en helt naturlig lederevne, der bevirker at andre naturligt ser op til ham, og går til ham for at få hjælp eller rådgivning. Tyrens styrke kommer til udtryk i et stort behov for kontrol, både over sit eget liv, men også over en partner, og jalousi spiller tit ind. Egentligt er Tyren utrolig praktisk anlagt, og er den fødte handyman, og han hjælper gerne både venner og familie. Tyren er desuden et tryghedsmenneske, der mest holder af familieliv og ro hjemme.

 

Tvillingen – Kærlig og flyvsk på én gang

Horoskop for TvillingenDen skønne Tvilling kan være svær at holde styr på, for sine omgivelser. Der skal være gang i noget hele tiden, for Tvillingen hader at sidde stille. Charme, er et af de helt stærke træk, der gør Tvillingen meget tiltrækkende. Tvillingen er samtidig utrolig godhjertet, så der er ikke noget at sige til, at Tvillingen er omsværmet. Desværre overtager behovet for noget nyt Tvillingens lyst til at binde sig, og det er noget både familie og venner kan mærke.

 

Krebsen – Skøn og sensitiv

Horoskop for KrebsenKrebsen mærker hele følelsesregisteret, og har svært ved at skjule det, hvis der er noget han er utilfreds med eller ked af. Nogle gange kan Krebsen have tendens til at være over-følsom og bliver nemt såret. Krebsen bærer nag, og det kan være svært at blive venner med ham igen, hvis du først har trådt ham over tæerne. Men loyalitet giver Krebsen mange venner og han vil til enhver tid kæmpe for sine venner, hvis han føler nogen gør dem uret.

 

Løven – En konge uden for junglen

Horoskop for KrebsenLøven er junglens konge, og det er et helt gennemgående træk hos Løver, at de gerne vil være konger i deres eget liv. Løven er stærk og fuld af både stædighed og selvtillid, og gør enhver arbejdsgiver lykkelig, for han arbejder hårdt og loyalt. Løven er arrogant og stolt, men også dybt charmerende. Hans charme gør, at han vinder både mange hjerter og venner. Han er som regel i højt humør, og er sjov at være sammen med. Samtidig er han givende og betaler gerne for alle i selskabet.

 

Jomfruen – Den loyale tryghedsnarkoman

Horoskop for JomfruenJomfruen er ekstremt detaljeorienteret, og det i en grad så det nogen gange opfattes som kritik. Men øjet for detaljer gør den kreative Jomfru til et fund for sine arbejdsgivere, idet han har en høj arbejdsmoral og arbejder hårdt. Jomfruen er loyal til fingerspidserne, og der er ikke noget Jomfruen ikke vil gøre for sine venner. Til tider kan Jomfruen blive overvældet af usikkerhed og bekymringer, og har det bedst sammen med familie eller nære venner, for det giver tryghed og ro.

 

Vægten – Den bedste ven

Horoskop for VægtenVægten er utrolig social og udadvendt. Charme og en evne til at tale med alle gør Vægten til et meget vellidt menneske. Vægtens store styrke, er hans evne til at se en sag fra alle sider. Han hopper aldrig bare lige med på en holdning, men vender og drejer en sag, indtil han kommer til den rette konklusion. Det er sjældent, du kan diskutere med Vægten, for hans argumenter er altid så saglige, og hans kommunikationsform så rolig, at man ender op med at blive enig med ham, også selvom man grundlæggende har en anden holdning.

 

Skorpionen – Ilter og temperamentsfuld

Horoskop for SkorpionenStyrke og kraft lyser ud af Skorpionen, der ikke lægger skjul på sin selvtillid. Han er ekstremt stædig og kontrollerende, og har det ikke godt, hvis han ikke får sin vilje. Han har til tendens til at skulle kontrollere alt og alle, og jalousien kan bryde ud i lys lue, hvis han ikke føler, han får nok opmærksomhed fra sin partner. Skorpionen er hemmelighedsfuld og er ikke særlig åben omkring hvad han tænker, tror eller gør, selvom han forventer det modsatte af sine omgivelser. Han er loyal til det yderste, og hans venner, der accepterer hans stærke temperament, er lykkelige over at have en sand ven.

 

Skytten – Den evige optimist

Horoskop for SkyttenSkytten lyser af glæde og humor, og kan vende enhver negativ situation til noget positivt. Han er en god ven, og vil altid bakke dig op i svære situationer. Men han har en tendens til at love ting, han ikke kan holde. Det er dog ikke noget, Skytten selv bekymrer sig over; han er som han er, og det accepterer han. Skytten har det bedst, hvis han har en sag at kaste sig over og kæmpe for. Han er dybt idealistisk og argumenterer alt hvad han har lært for en værdig sag. Utålmodighed rammer tit Skytten, der forventer resultater hurtigt, og ikke er meget for at vente på noget eller nogen.

 

Stenbukken – Den ansvarsbevidste

Horoskop for StenbukkenStenbukken er en drøm af en medarbejder. Hans arbejdsmoral er høj, og han er dermed hårdtarbejdende og disciplineret. Det kan til tider blive lidt for alvorligt, når du er i nærheden af Stenbukken, der ikke er særlig humoristisk anlagt. Det er som om, Stenbukken altid indtager rollen som den ansvarsfulde i et hvert selskab og til ethvert arrangement. Det er en dårlig kombination sammen med Stenbukkens tendens til at skulle være bedrevidende og nedladende, hvilket kan give Stenbukken et ry som pedantisk og kedelig.

 

Vandmanden – Kreativ og innovativ

Horoskop for VandmandenVandmanden er ikke lig nogen anden. Her er virkelig tale om et stjernetegn der går egne veje, og er ligeglad med hvad andre synes. Vandmanden lever, som han synes det er bedst, også selv om dette ofte medfører, at han må gå imod konventionerne. Han vil selv bestemme over sit liv, og er fuld af eventyrlyst og mod. Vandmanden bliver dybt frustreret, når andre forsøger at bestemme over ham, og har det bedst med et job, der giver ham frihed til selv at planlægge sit arbejde. Vandmanden er idealistisk og kæmper gerne for de svage i samfundet.

 

Fisken – Den fødte kunstner

Horoskop for FiskenMan kan få en følelse af, at Fisken er et skrøbeligt menneske, som man skal passe på og beskytte. For Fisken udstråler en stor frygtsomhed og naivitet. Der er ingen tvivl om, at Fisken er sensitiv og tilbagetrukket og har det bedst i trygge rammer. Men når Fisken føler sig tryg, så kan han udtrykke den lidenskabelige kunstner, der er gemt i ham. Han elsker skønhed og kultur, og er dybt interesseret i at udføre forskellige former for kunst. For sine venner er Fisken et godt holdepunkt. Han er klog og intuitiv, og mærker straks når der er noget, der går hans venner på, eller hvis der er nogle af hans nære, der har brug for hjælp.

På Horoskoper.net kan du læse mere om stjernetegnene, og herunder hvem de forskellige stjernetegn passer bedst sammen med. Skulle du have mod lyst til det, kan du også læse dit daglige horoskop lige her!

Stjernetegn
4.5 (90%) 2 Stemmer