Giv dit barn 35.000 ekstra

Giv dit barn 35.000 ekstraKunne du tænke dig at give dit barn 35.000 eller mere ekstra med, når det engang skal flytte hjemmefra, hvis det vel og mærke ikke kommer til at koste dig en krone?

De fleste børn har en børneopsparing og det er forvaltningen af denne opsparing, der i sidste ende kan gøre så stor en forskel for barnet.

Det som gør børneopsparingen interessant er at man ofte får gode renter på den, og at disse renter er skattefrie i bindingsperioden. Der er tre simple ‘regler’ du skal følge for at få maksimalt udbytte.

  1. Du skal vælge den bank eller sparekasse, der giver den bedste rente
  2. Du skal vælge den maksimale bindingsperiode (21 år)
  3. Du skal sætte så mange penge ind, så hurtigt som muligt

Der er en del regler tilknyttet en børneopsparingskonto, men de er til at sætte sig ind i (dette indlæg er ment som inspiration, ikke en komplet gennemgang).

Det vigtigste du skal vide i denne forbindelse er:

Det er meget forskelligt hvor høje renter, de forskellige banker giver på børneopsparinger. De store banker giver ofte ikke særlig meget, mens små sparekasser ofte giver mest.

Dit barn kan have sin børneopsparing hvorsomhelst i landet, og mange af de små sparekasser giver ofte en præmie for at flytte den over til dem. Det betyder at du løbende checker, at dit barn får den bedste rente – og flytter opsparingen hvis det er nødvendigt.

Der er en begrænsning på hvor meget du hvert år kan sætte ind på kontoen, og hvor meget du ialt kan indsætte, men hvis du hvert år, så hurtigt som muligt, indsætter så meget som muligt, så optimere du dit barns opsparing mest muligt.

Hvad mener du? Har du allerede oprettet en børneopsparing? Har dette indlæg givet dig nye tanker om børneopsparing? Skriv en kommentar…

Rate this post
Pete Andersen siger:

Hej Sine. Tak for din kommentar. Nu ved jeg jo ikke om reglerne på et tidspunkt har været anderledes, men det som er rigtig godt ved en børneopsparing er, at de renter der tilskrives er rentefrie, hvilket gør at indestående kan vokse meget hurtigere. Spørgsmålet er om renterne også er skattefrie på de to andre kontoformer. Det tror jeg faktisk ikke de er…

Mange frugtbare hilsner
Graviditet.dk

Sine siger:

Jeg husker at mine forældre ændrede min børneopsparing da jeg var 12 år gammel, så jeg hhv. fik en millionær-konto med høj rente og bonus-afkast og en boligopsparing så jeg kunne købe lejlighed hvis jeg fik behov for det, købe møbler og andet som man har behov for når man flytter hjemmefra. Og på de konti er der ingen loft for beløb. Dette betyder at jeg fik et langt større afkast end jeg ville have fået ved at bibeholde børneopsparingen.

Pete Andersen siger:

Hej Susanne. Du kan begynde at sætte penge ind på barnets børneopsparing så snart barnet er født, men desværre kan du kun sætte 36.000 kroner ind ialt. Det vil sige at efter 12 år med 3.000 kroner om året, kan du ikke sætte mere ind.

Du kan få næsten 2 procent mere om året ved at flytte fra den bank du er i… Det kan faktisk blive til en del penge i sidste ende, og det er let at flytte. Den bank du flytter til tager sig af det hele…

Klik på linket til Mybanker og se forskellene.

Susanne siger:

Hvornår kan man starte på at putte penge ind på barnets børneopsparing…
For hvis jeg regner rigtigt så hvis jeg sætte 3000 kr ind hver år i 18 år og med min banks rente 3,75% så vil mit barn når det er 18 få 56025 kr syntes da det er meget godt…