Ugens tip: Nyt liv i batteriet

Ugens tip: Nyt liv i batterietHvad gør man når ens kamera er løbet tør for strøm og fødslen er i fuld gang? Man vil jo gerne have billeder fra begivenheden.
Da vi skulle have vores andet barn, og sent om aftenen endelig var ankommet til fødeafdelingen, opdagede jeg til min store ærgelse, at der ikke var mere strøm på kameraet. Men så fik jeg en idé…

Først spurgte jeg jordemoderen om det var OK, jeg lige løb over i Seven Eleven og hentede nye batterier, men det syntes hun ikke jeg skulle. Det ville ellers kun tage 10 minutter, så det var nok hendes måde at fortælle at det var lige op over.

Min hjerne kørte på højtryk for at finde en løsning. Så var jeg kom i tanke om, at jeg som teenager havde »ladet« batterier op ved at lægge dem på radiatoren. Det havde altid givet lidt ekstra tid, også selvom de faktisk var brugt op.

Problemet var dog at der ikke var varme i radiatoren på fødeafdelingen, fordi det stadig kun var slutningen af august…

Så kom jeg i tanke om, at de på fødeafdelingen havde en lille »miniovn« til at varme silikoneomslag op med. Du ved, de der gennemsigtige blå plastikting, der bruges til at lægge på lænden eller andre steder, for at tage lidt af smerterne.

Jeg fik lov til at lægge batteriet ind i ovnen i en halv times tid. Det virkede fint og gav strøm til 25-30 ekstra billeder. Lettelsen var stor over vi alligevel fik billeder af vores nyfødte med hjem.

Jordemoderen var tydeligt imponeret. Hun havde flere gange oplevet nybagte forældres fortvivelse over samme problem, men aldrig tidligere vidst hvad hun kunne gøre for at hjælpe dem.

Hvad siger du? Har du også prøvet at løbe tør for strøm under en fødsel, og hvad gjorde du? Skriv en kommentar…

PS: Lad nu være med at bruge en almindelig ovn på fuld tryk. Fødeafdelingens miniovn er ikke mere end omkring 45 grader, og det er sikkert lige hvad et batteri kan klare uden at eksplodere…

Rate this post