Ugens tip: Smid 5 kilo på 3 dage

Mangler du ideer til at smide de overflødige kilo efter graviditeten? Læs ugens tip op denne specielle tredageskur fra midten af firserne, der lover en effektiv udrensning af kroppen, et hurtigt vægttab og mere energi.

Ideen er at man følger kuren nøje i præcis tre dage, hvorefter man går tilbage på »almindelig« kost i mindst 4-5 dage. Derefter man kan tage en eller flere runder mere…

Tredageskuren siges at have en speciel virkning på stofskiftet, hvilket dog endnu ikke er dokumenteret. Oprindeligt blev man lovet et vægttab på ca. fem kilo på bare tre dage. Det meste vil formentlig primært bestå af væsketab, men da kuren ikke er decideret usund får du den alligevel.

Hvis du ønsker et livsvarigt sundt vægttab så tjek Jon Gabriel her

Tredageskuren er en meget præcis madplan, som skal følges slavisk i både indhold og mængde. Hvis man spiser andet eller mere, eller springer et måltid over, virker kuren ikke efter hensigten. Til gengæld er det kun tre dage, og der er ikke motion inkluderet i kuren. Det skulle nok være til at holde.

Ugens tip – tab dig på kun 3 dage

Første dag

Morgenmad:

 • Varmt vand, sort kaffe eller te med sukkerfrit sødemiddel eller uden
 • En halv grapefugt eller en deciliter juice
 • En skive toastbrød med en teskefuld peanutbutter

Frokost:

 • En halv deciliter tun
 • En skive toastbrød
 • Varmt vand, sort kaffe eller te med sukkerfrit sødemiddel eller uden

Aftensmad:

 • 85 gram kyllingekød (eller andet magert kød)
 • En deciliter grønne bønner
 • En deciliter gulerødder
 • Et æble
 • En deciliter vanilieis

Anden dag

Morgenmad:

 • Varmt vand, sort kaffe eller te med sukkerfrit sødemiddel eller uden
 • Et kogt æg
 • En halv banan
 • En skive toastbrød

Frokost:

 • En deciliter eller tun
 • En deciliter hytteost or tuna
 • Otte tynde hvide ostekiks

Aftensmad:

 • To oksekødspølser
 • En deciliter broccoli eller kålhoved
 • En halv banan
 • En deciliter almindelig vanilieis

Tredje dag

Morgenmad:

 • Varmt vand, sort kaffe eller te med sukkerfrit sødemiddel eller uden
 • Fem tynde hvide ostekiks
 • En skive cheddarost
 • Et æble

Frokost:

 • Varmt vand, sort kaffe eller te med sukkerfrit sødemiddel eller uden
 • Et kogt æg
 • En skive toastbrød

Aftensmad:

 • En deciliter tun
 • En deciliter gulerødder
 • En deciliter blomkål
 • En deciliter melon
 • En deciliter almindelig vanilieis

Derudover skal man hver dag drikke en liter vand

Tredageskuren findes i mange forskellige variation. Den du ser beskrevet her er den originale.

Formålet med at skifte mellem tredageskuren og almindelig kost på den foreskrevne måde, er at forebygge at stofskiftet skifter om til katastrofe-beredskab hvor kroppen sænker forbrændingen for at spare på energien.

Fik du tjekket Jon Gabriel? Han tabte selv over 100 kg! Klik her…

Eftersom denne kur kun indeholder meget få kalorier om dagen, er det ikke en kur som gravide bør følge før efter fødslen. Vær også opmærksom på at en kur eller diæt ikke er en langsigtet løsning på kroniske vægtproblemer. Her skal der fokus på en holdbar ændring af ens mad- og motionsvaner.

Hvad mener du om ugens tip? Har du prøvet denne kur eller en tilsvarende kur? Skriv en kommentar…

Ugens tip: Smid 5 kilo på 3 dage
3.5 (69.77%) 43 Stemmer

jannepigen siger:

Lige et spørgsmål ang. amning. Min lille guldklump af en prins på 2 mdr idag. Må jeg gerne prøve kuren. Trænger bare til at få smidt lidt kilo. Min mand har været på suppekuren og den har været rigtig god for ham og han smider da også en del kilo på den. Den vare bare i 7 dage hvor denne her varer i 3. Tænker at den er nok bedre en 7 dagskuren. Men må man gerne når man ammer fuldt ud? Og hvordan med de der hotdogs eller oksekødspølser.

AB siger:

Hejsa:)
Jeg er midt i dag 2 og har tabt 1,2 kg! Overreskende! For jeg ha p.t ikke overholdt den helt! Jeg har drukket mere væske end man må (ikke meget) men jeg har altså brug for mere væske end det der er tilladt, ellers bliver jeg sindssygt dårlig….
Jeg må da også tilstå at jeg konstant er sulten og har derfor også (igår) spist 10 stk. peanuts, når jeg mærkede at blodsukkeret er helt i bund og jeg frygtede at jeg ville dejse om…
Jeg har træner en lille smule, bl.a ved at lave mavebøjningerer 🙂
Selvom at jeg er temlig sulten, er det jo overstået på 3 dage og dag 1 er værst og kan se lys for enden af tunnelen og ved at jeg om 2 dag kan spise som jeg plejer og har derfor energi til at træne igen….
Skriver igen i morgen, når dag 3 er ved at være overstået….
Jeg håber bare på 3 kg. og så er jeg godt tilfreds 😉

kiss siger:

held og lykke. Er på 2 dagen og allerede tabt 2 kg. Taber mig altid 3 kg. På den.

HRS siger:

Fem kilo på 3 dage er meget, og jeg spekulerer på, om man ikke bare tager det hele på igen med det samme. Jeg plejer at anbefale en slankekur med mange proteiner og langsomme kulhydrater – og så skære de hurtige kulhydrater væk. Vægttabet er betydeligt, men tager lidt længere tid. Men op til 8-10 kg på 30 dage skulle kunne nås. Jeg anser kuren for at være en formidabel kickstart til en ny og slankere livsstil.

banki siger:

hej med jer allesammen! Jeg var på kuren for ét pr. Dage siden og tabte 3 kilo på de tre dage. Jeg Hah overhovedet ikke fulgt kuren PRÆCIS. Fx. Skiftede jeg toast ud med 2 skiver knækbrød første dag, da jeg glemte at købe det. Blomkål og broccoli droppede jeg og jeg kunne ikke undvære min chili ved siden af maden. Jeg har ikke ventet 4 dage men tog den igen efter 1 dag da jeg syntes den var god og jeg fik det dårligt af at spise for meget og sådan, sad på toilettet en del tid! :s så pas på med at overspise folkens. Første gang dyrkede jeg ikke motion men jeg har nu dyrket motion i 3 dage, det er min 3 dag Idag. Ps VaniliE is har jeg spist med flødeis den til 15kr. Eller sådan og pølserne var hverken med ketchup og andre dressing midler. Håber det hjalp. Held og lykke til jer, og i kan bide spids på det ikke kun er væske jeg taber! Kan tydeligt mærke jeg bliver smallere og kan passe tøjet 😉

Sarah siger:

Jeg blev nødt til at skifte kødet ud med laks.

line siger:

hej kan man ik spis rubød isedt for toasbrød

sarah siger:

hej må man ikke spis det sam hver dag

Rick siger:

Hej hej, kunne også godt tænke mig at vide hvordan de hotdogs skal se ud, er det med ketchup og sennep eller hvordan?? Hvordan har I, der har prøvet kuren, gjort? Vh Rick…

nina puris siger:

hej. jeg skal li høre, skal man spise grønsagerne rå el kogte? og de 2 hotdogs man skal ha er d med el unden pølsen???

Else siger:

Alle de som har prøvet siger at de taber sig, men er der ikke nogen som har oplevet at de har taget det hele på igen og måske endda mere til??

Hurtige kurer er jo fantastisk fristende, men man taber sig fordi man spiser så få kalorie og med så få kalorie begynder kroppen at “spise” af dine muskler. Det er svært at bygge muskler op igen, meget sværere end fedt, dertil kommer at muskler i sig selv forbrænder meget mere end fedt.

Så for din egen skyld, så overvej lige om det at undertrykke din sult i 3 dage og spise dine muskler op indefra er vejen frem, fremfor at se lidt på dine nuværende vaner og lave nogle små ændringer.

casper siger:

hej. Ville det hjælpe ville Man tabe flere kilo. hvis man to den 3 dags-kur 3 gange itræk? eller ville det bare være mere usundt ? 🙂

mk siger:

Hej, har i sinde at prøve dette her. Der står, at man skal drikke en liter vand om dagen… Man må vel gerne drikke mere vand (?)

Pete Andersen siger:

Hej DD – hvem du så end er 😉

Tak for din kommentar.

Godt ord igen. Og nogle gange er venlighed vel også at være ærlig. Hvis der i kuren havde stået »spis hvad du vil« så havde det jo været noget andet. Herregud, det er bare tre (3) dage det handler om. Hvis man laver det hele om fordi der er nogle småting man ikke kan lide, så vil man åbenbart ikke gøre det der skal til – og det er måske på længere sigt det der er problemet.

Mange frugtbare hilsner
Graviditet.dk

DD siger:

Det var da noget af et svar fra graviditet.dk
hvor er kunde/brugervenligheden henne?

Pete Andersen siger:

Hallo hallo

Du får her en meget præcis vejledning i en kur der virker!

Hvorfor begynde at lave om på noget i den? Hvis du er så klog, at du ved bedre end dem der har udviklet den, hvordan kan det så være du har brug for en kur?

Hvis du ikke kan følge kuren slavisk, så find en anden kur du kan følge slavisk.

Mange hilsner
Graviditet.dk

Natja siger:

Der er mange ting jeg ikke kan lide. så tænkte på om det er okay man springer de ting man ikke kan lide over?

Kh siger:

SKAL man følge den helt nøgagtig? hvad nu hvis man ikke spiser noget, og træner helt vildt?

TM siger:

Er på kuren og det er min første dag. Fødte for 6 mdr siden og har smidt de 30 kg af de 35 jeg tog på, og har bare ikke kunnet komme af med de sidste. Så denne kur lyder til at være perfekt. håber den virker! vil også gerne vide om man kan bruge den fløde-vanille is som er i familie med tricolora’en (den trefarvede) fra netto?

LLP siger:

Så vil jeg også prøve kuren!
Er der nogen, der kan anbefale et ostekiks mærke?
Spises grøntsagerne til aftensmaden rå eller kogt?
og skal det være en fedtfattig vanilieis?

Louise siger:

Hej. Jeg ha ligesom Sara et spørgsmål omkring denne “kur” når man ammer, min datter er 5 måneder gammel, og har snart brug for at komme af med nogle kilo. Så vil gerne igang med denne 3 dages kur… Men må man det når man stadig ammer?

Louise siger:

Så er jeg hoppet på vognen og er snart færdig med 1 dag, synes allerede at jeg mangler mine mellem måltider og er pænt sulten – MEN jeg holder ud! 😉 GO til mig og alle jer andre der kæmper 😀

karina siger:

Hej igen…:)
Det er så den 3 dag idag vægten er gået fra 77,9 til 74,3 jeg skriver igen i næste uge så kan vi få af se om det holder eller om det bare er væske der skyldes vægttab… 🙂
Ind til vidrer er jeg godt tilfreds.. kan også mærke forskel på mine bukser

Karina siger:

Hej…
jeg er 176 høj min vægt 77,9, så har seriøst brug for at smide nogen kg…
Jeg er på 2 dagen, i 3 dags kuren.. har tabt mig 2,8 kg ind til nu… jeg synes det er en kanon måde at komme igeng med et vægt tab på… glæder mig til at se hvad vægten siger imorgen 😉

DM siger:

Min mand og Jeg har været på 3 dages kuren i nu 1 uge og 3 dage og min mand har tabt 5 kg mens jeg har tabt 4 kg, men vi har også været godt i byen i de 4 dage hvor man selv må bestemme mad.
Jeg syntes det er en rigtig god måde at starte på, den passer lige til mig.

mvh DM

Diana siger:

Hej

Er ved at afslutte min 3 dag og her til morgenen sagde vægten et tab på 1,7 kilo.

Jeg synes den har været hård. Jeg har været meget sulten hen af eftermiddag hver dag hvor jeg er blevet svimmel og mat i kroppen – men jeg har holdt den.

Det har også været hårdt at ikke må få sine mellemmåltider af frugt og lignende. Er vant til at spise 5-6 gange i løbet af en dag! 🙂

Tror ikke selv på et vægttab mellem 3-5 kilo. Ved godt det ikke er ren fedt der forsvinder. Men hvis det kan få en til at sætte sin mængde madindtagelse lidt ned er det jo en start.

Sidst men ikke mindst kan jeg godt lide at den ‘kun’ er 3 dage af gangen. Det er til at holde ud….

Hilsen ‘Den Madglade’

Sara siger:

Hej, vil meget gerne lave denne kur, men ‘må’ man det mens man ammer?
Jeg ammer på 5. måned…

Lena siger:

Kære Melissa

Jeg kan se på din vægt i forhold til din højde at du absolut ingen grund har til at føle dig fed. For det er du jo ikke…for det er præcis min højde og vægt..He he ;-)Selvfølgelig kan jeg også indimellem føle at jeg gerne lige vil smide et par kilo, men i bund og grund er jeg godt tilfreds.
Jeg tror ligesom Rikke at du skal tale med nogen om det her, for det lyder da som om du har det lidt svært med dig selv.

Kærligste knus hende som som også er 1,75 og vejer 68-69kg

Rikke siger:

Kære Melissa

Jeg kan læse at du føler dig fed. Det lyder rigtig svært især når du er 16 år. Har du forsøgt at tale med nogen om dit problem eller er det noget som du selv går rundt med? Der sikkert nogle som ville give dig alle mulige gode råd om hvordan du kan tabe dig, men det vil jeg ikke. Da jeg har en formodning om at der ligger mere i det end det at du føler dig fed. Det lyder så om du er rigtig ked af det og trænger til at tale med en om dit problem. Er der ikke en du kunne henvende dig til og spørge om hjælp? Hvis dette ikke er tilfældet må du endelige skrive igen. Så kan det være jeg kan hjælpe dig med at finde en du tale med.
Hilsen Rikke

Melissa siger:

Jeg er 16 år og har virkelig et problem jeg føler mig så fed jeg er ca. 175 i højden og vejer 68-69 . ja jeg føler mig så ekstrem fed at nogengange sidder jeg og tuder jeg vil gerne tabe mig de 5 kilo . men ved ikke om nogen kan hjælpe jeg føler mig FED!!!

Karina siger:

Hejsa, trænger lige til at tabe nogle hurtige kilo, så dette lyder jo super. Forstår jeg det korrekt: Man følger denne kur i 3 dage, herefter 4 dage med sund og alm kost og motion og derefter denne kur 3 dage igen? Hvor længe skal man fortsætte eller er det bare en uge ialt?

Josephine siger:

Jeg har prøvet en lignende kur. Der er kun få forskellige ting der ikke er det samme. Jeg tabte cirka 3 kilo på de 3 dage. Man skal ikke regne med at kunne tabe 5 kilo men hvis nogen er heldige er det jo fedt! Hvis du i de 4 andre dage træner en del og spiser sundt og lidt kan du tabe dig meget. Efter de 3 kilo tabte jeg mig yderligere 2,5 kilo, så på en uge er de 5 kilo røget, hvis du holder dig selv i ørene. For mig var kuren 100% god og tog det heller ikke på bagefter 🙂

Sine siger:

Jeg tror det har noget med energitætheden at gøre. Der er mere energi i rugbrød end der er i hvidt brød, og mere energi i isen end der er i yoghurt og hytteost… Så hvis du konsekvent bytter de to ting rundt bør det vel give det samme???

God vind

Camilla siger:

Kam man ikke spise to skiver knækbrød ell. en skive rugbrød i stedet? Jeg bryder mig ikke så meget om hvidt brød, synes også næsten, at det bør være sundere med det andet. Isen kan den skiftes ud med hytteost eller yoghurt?
Venlig hilsen Camilla