Ugens tip: Test dig selv for Stress

For meget stress er hverken godt for gravide eller andre, men hvordan ved man om man er stresset? Den mest fundamentale ting er selvfølgelig at mærke efter om du har det godt og kan slappe af.

Men hvis du har været stresset længe er det svært at mærke efter, fordi kroppen måske ikke længere husker hvordan det er at være afslappet. Derfor kan det undertiden være godt at teste sig selv…

Stress kan forårsage både biologiske og psykologiske ubalancer og sygdomme. Her er en liste over eksempler på symptomer og sygdomme, som enten direkte kan være forårsaget af stress, eller som yderligere kan forværres hvis kroppen er under stress i længere tid:

Biologisk: Forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme, sukkersyge, allergi, migræne, hovedpine, mavesår, kræft, hjerneskader, infektioner etc.

Psykologisk: Irrationel vrede eller frygt, irritation, depression, manglende indlevelsesevne, impotens, misbrug, dårlig hukommelse og koncentrationsevne, negative tanker der kører i ring etc.

img.slapafOBS: Klik her for at tage stressekspert Bjarne Toftegaards stresstest.

Hvis din test viser at du enten er i det gule eller det røde felt, så investér f.eks. i denne afslapnings-CD. Den kan nemlig hjælpe dig med både at forstå stress bedre, og med at komme af med den (stressekspert Bjarne Toftegård anbefaler dem).

Klik her og læs mere om CD’en nu.

Rate this post
Cat siger:

Chok!
37 og gravid for 4. gang OG pt. i det mørkerøde felt!!!
Jeg vidste godt at den ville vise noget men……jeg risikere jo at skade mit ufødte barn.
Personlige problemer må være hårde stressfaktorer…jeg må ha talt med lægen.

Pete Andersen siger:

Hej Sine. Tak for din kommentar. Det er rigtigt at nogle af spørgsmålene kan være lidt tvetydige, men det er jo også trods alt »kun« en standardiseret onlinetest. Men jeg synes alligevel den giver et vink om hvor man er på vej hen. Og i dit tilfælde lyder det som om den rammer meget godt. Kan du så se at komme igang med at lære at slappe af 🙂

Sine siger:

Hold da fast!!! Jeg er åbenbart helt oppe og ringe i, tæt på, det mørkerøde felt! Faktisk er jeg under udredning for hjertebanken… Vågner nogle gange, eller kan sidde helt stille og slappe af, og pludselig få hjertebanken, blussen i kinderne og en metallisk smag i munden… For mig er spørgsmålene meget relevante, men nogle af dem kan være lidt tvetydige… Bl.a. spørgsmålet om dagligt forbrug af alkohol eller andre stimulerende stoffer.. Hvortil jeg svarede ja, fordi jeg ryger… Men er dét egentligt korrekt?